Plantefrikadeller med perlebyg

6 jan, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Plantefrikadeller med perlebyg. Disse plantefrikadeller er virkelig lækre og velsmagende, og de er nemme at tilberede. Du kan sagtens lave til flere dage og så fryse ned, så du har let mad til travle dage.

Ingredienser
2 dl perlebyg
4 dl vand.
¼ tsk uraffineret salt

250 g knoldselleri
125 g løg
50 g mandler
1 ¼ dl linsemel eller kikærtemel
1 ½ dl usødet mandelmælk, havremælk eller rismælk
2 spsk loppefrøskaller
1 ½ spsk citrontimian el. almiindelig timian
uraffineret salt og friskkværnet peber
ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde
Skyl perlebyggen grundigt i en sigte. Kog de 2 dl perlebyg med 4 dl vand og ¼ tsk uraffineret salt i cirka 20 min. Lad den kogte perlebyg køle af.
Rør loppefrøskaller og plantemælken sammen og lad det stå i cirka 5 min., indtil der begynder at dannes en form for gele.
Rens herefter løget og skær det i små tern. Rens sellerien og riv den groft. Hak mandlerne fint.
Bland nu den kogte og afkølede perlebyg med hakket løg, revet knoldselleri, hakkede mandler, loppefrø/plantedrik blanding, kikærtemel, citrontimian, uraffineret salt og friskkværnet peber. Rør farsen grundigt sammen og smag den til med salt og peber. Lad den hvile i ½ times tid. Form herefter farsen til frikadeller og steg dem i ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie på en pande. Steg ved middelvarme ca. 5-7 min. på hver side, til de er gyldne i overfladen.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!