Ris a la mande – opskrift på suveræn ris a la mande

14 nov, 2018 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Ris a la mande – opskrift på suveræn ris a la mande. Denne skønne og velsmagende ret er traditionsrig, og i julen er den at finde på mange middagsborde som det søde punktum efter julemiddagen. I min familie spiste vi risengrød med kanelsukker og smørklat til frokost, og så blev resterne af grøden kølet ned og anvendt til aftenens ris a la mande. Her får du opskriften på den traditionelle ris a la mande, der smager, serveret med lun kirsebærsauce. Under artiklen kan du finde et link til en vegansk, mælkefri version, der serveres med havtornsauce, der giver et pikant og syrligt islæt til risdesserten.

Risengrød
Ingredienser til 4 personer (ønsker du at have ekstra grød, skal du lave dobbelt portion)

2 dl vand
2 dl grødris
5 dl mælk (eller mandel- og rismælk, blandet i forholdet 1:1)

Fremgangsmåde

Skyl risene og bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene under omrøring i et par minutter. Tilsæt herefter mælken og bring grøden i kog. Kog herefter ved svag varme i cirka 40-50 minutter, mens du jævnligt rører i grøden, så den ikke brænder på. Har grøden ikke den ønskede konsistens, er den fx for tynd, så kog den under omrøring i yderligere cirka 10-15 minutter.

Du kan også koge grøden i 10-15 minutter og derefter pakke den ned i en varmekasse eller sætte den under dynen og lade den ”koge” færdig der i en god times tid.
Når grøden er færdig, så skal den køles helt ned, før du laver ris a la manden

Risalamande
Ingredienser til 4 personer
400 g færdigkogt risengrød
250 g fløde (eller kokosfløde)
70 g smuttede og finthakkede mandler
1-2 tsk vanilje
2 tsk sukker (kan udelades)

Fremgangsmåde

Risengrøden skal være helt kold og gerne være fast i konsistensen, når du skal tilberede ris a la manden. Smut og hak mandlerne fint, skrab vaniljekornene ud af en vaniljestang og bland evt. kornene med lidt sukker og bland det i grøden. Pisk fløden med en elpisker. Vend fløden i grøden og spæd til med fløde, indtil du har den rette konsistens.

Server ris a la manden i smukke glas eller på is assietter med lun kirsebærsauce over.

Du kan finde opskriften på vegansk ris a la mande med havtornsauce HER

Var du tilfreds med denne opskrift på traditionel ris a la mande? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!