Risalamande – opskrift på vegansk risalamande

15 nov, 2018 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Risalamande – opskrift på vegansk risalamande. Denne skønne og velsmagende ret er traditionsrig, og i julen er den at finde på mange middagsborde som det søde punktum efter julemiddagen. Normalt tilberedes grøden med komælk og risalamanden med fløde, men denne version er mælkefri og vegansk til de mange, der foretrækker at undgå mælkeprodukter i maden. Den smager fantastisk dejligt, og denne version har jeg krydret med en delikat havtornsauce, der tilfører risalamanden en pikant og syrlig smag. Under artiklen kan du finde et link til den traditionelle version, tilberedt med mælk og fløde og serveret med kirsebærsauce.

Risengrød
Ingredienser til 4 personer (ønsker du at have ekstra grød, skal du lave dobbelt portion)

2 dl vand
2 dl grødris
5 dl mandel- og rismælk, blandet i forholdet 1:1

Fremgangsmåde

Skyl risene og bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene under omrøring i et par minutter. Tilsæt herefter en blanding af mandel- og rismælk og bring grøden i kog. Kog herefter ved svag varme i cirka 40-50 minutter, mens du jævnligt rører i grøden, så den ikke brænder på. Har grøden ikke den ønskede konsistens, er den fx for tynd, så kog den under omrøring i yderligere cirka 10-15 minutter.

Du kan også koge grøden i 10-15 minutter og derefter pakke den ned i en varmekasse eller sætte den under dynen og lade den ”koge” færdig der i en god times tid.
Når grøden er færdig, så skal den køles helt ned, før du laver risalamanden

Risalamande
Ingredienser til 4 personer
400 g færdigkogt, afkølet risengrød
250 g kokosfløde eller kokosmælk på dåse, du kan købe kokosfløde i helsekosten eller købe økologisk kokosmælk på dåse i supermarkedet, Hvis din kokosmælk i dåsen deler sig i en fast og en mere flydende del, så giver det et optimalt resultat at anvende den tykke del af kokosmælken til risalamanden. Resten kan anvendes i en god suppe senere.
70 g smuttede og finthakkede mandler
1-2 tsk vanilje
2 tsk sukker (kan udelades)

Fremgangsmåde

Risengrøden skal være helt kold og gerne være fast i konsistensen, når du skal tilberede ris a la manden. Smut og hak mandlerne fint, skrab vaniljekornene ud af en vaniljestang og bland evt. kornene med lidt sukker og bland det i grøden. Pisk kokosmælken med en elpisker, den bliver ikke som flødeskum, men derimod mere luftig og lidt tykkere i konsistensen. Vend fløden i grøden og spæd til med fløde, indtil du har den rette konsistens.

Havtornsauce
Ingredienser til 4 persone

100 g havtorn (kan købes på frost)
2 spsk kokossukker
1 banan
(du kan også anvende færdig havtornsirup over ris a la manden)

Fremgangsmåde

Blend samtlige ingredienser til saucen og server den over ris a la manden.

Du kan finde opskriften på traditionel Ris a la mande med kirsebærsauce HER

Var du tilfreds med denne opskrift på vegansk Risalamande? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!