Rødbedekage

17 mar, 2024 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne rødbedekage er lavet blandt andet på revne rødbeder, og den smager fantastisk. De skønne rødbeder tilfører sødme og fylde til kagen, som varmt kan anbefales. Kagen er glutenfri og mælkefri.

Ingredienser:
50 g jomfrukokosolie
50 g kokossukker
2 æg
75 g mørk chokolade 70%
1 revet æble
2 store rødbeder
75 g mandler
50 g rismel
2 tsk bagepulver
3 spsk kakaopulver
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk stærk kaffe
1 knsp salt

Pynt:
Kokosmel
Rødbedesaft

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne og æblet og riv dem på et rivejern og smelt chokoladen over vandbad. Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og æg sammen til en luftig masse. Blend mandlerne til mel og vend de øvrige ingredienser i dejen med en spatel. Smør en springform, hæld dejen i og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt.
Lad rødbedekagen køle af og pynt derefter med den topping, du ønsker. Denne kage er pyntet med kokosmel rørt op med lidt rødbedesaft. Du kan også pynte med flormelis rørt op med rødbedesaft eller servere kagen med creme fraiche, is eller andet.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!