Salat med grillet squash og fisk

7 jul, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Dennne salat med grillet squash, nye kartofler og fisk er en let og lækker sommer ret, der bare smager og passer til alle aldersgrupper.

Ingredienser til 4 personer
4 stykker hvid fisk, fx torsk, kuller eller rødspættefileter
Nye kartofler

Salat
1 salathoved
2 squash
½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og sort peber
300 g tomater, små eller store
½ – 1 chili, afhængig af smag eller behag
1 håndfuld hakket persille
100 g gedefeta
1 håndfuld mynte

Dressing
½-1 dl ekstra jomfruolivenolie
saften af 1 citron
1 tsk sød Dijon sennep
Uraffineret flagesalt og sort peber

Fremgangsmåde
Skyl salaten, dup den tør og riv den i passende stykker ud på et fad.
Rengør squashen og skær den i tynde skiver på langs med en skarp kniv eller på et Mandolinjern. Pensl dem med olie, krydr med salt og peber og grill dem, Så får de fine striber på begge sider. Fordel dem indbydende ovenpå salaten.
Skær tomaterne i små tern, hak persille og chili og bland det hele med lidt ekstra salt og peber. Fordel tomatblandingen over salat og squash. Pisk dressingen sammen og fordel den over salaten, smuldr derefter gedefetaen over og drys med hakket mynte.

Damp eller bag fisken, krydr med salt og peber. Skrab og kog de nye kartofler, så de er lige tilpas og server dem, pyntet med friskhakket dild eller persille sammen med salaten.

Her kan du finde opskriften på Salat med stegte radiser

Var du tilfreds med denne opskrift på Salat med stegte squash og fisk? så er du velkommen til at klikke synes godt om herunder? Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!