Spark ugen igang burger

7 aug, 2013 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

1.     

Denne opskrift er udarbejdet af Maiken Dupont, der til daglig arbejder på et digitalt design bureau, hvor hun hver dag, udover at passe receptionen, og laver sund og nærende mad til 14 kolleger.  Maiken har interesseret sig for mad og sundhed i mange år, og nyder at fremtrylle nye og spændende retter for kollegerne. 

Ingredienser (4-5 prs.)

Bøffer:

800 g økologisk hakket oksekød med lav fedtprocent

Knuste, blandede peberkorn

Lidt jomfrukokosolie til stegning.

Form bøfferne, rul dem i peberkorn og steg dem på panden til saften er klar.

Stegte auberginer:

1 Aubergine

2 hele æg

1 kop kikærtemel

Uraffineret salt og friskkværnet peber

Tamari soya

Lidt sesamfrø

Lidt thai karryblanding eller blot karry

Gammeldags kærnet smør

Skær auberginen i knap en cm tykke skiver. Vend dem i sammenpisket æg med karry, salt og peber og derefter straks i kikærtemelet . Steg dem brune og knasende i gammeldags kærnet smør på panden. 

Fyld rødbedeslaw:

3 rødbeder 

Sesamfrø

Græskarkerner

Tamari soya

Honning

1/4 frisk rød chili

Balsamico eddike

tahin

Saft fra 1/2 citron

Riv rødbederne groft. Ved dem i en marinade af sammenpisket soya, citronsaft, fint snittet chili, lidt honning og lidt tahin. Pisk marinaden grundigt igennem, så alle ingredienser bliver opløst. Vend rødbederne i marinaden og tilsæt sesamfrø og græskarkerner. Stilles på køl indtil servering.

Rigtige mænd kan lide denne af revet peberrod, creme fraiche 6%, salt/peber, gurkemeje til et skarpt gult look og lidt råsukker, og den skaber et perfekt stærkt modspil til auberginerne..

Fyld brændenælde pesto:

1 stor skål med friske brændenælde skud

1/2 pose grønne ærter

1 citron

4 cm frisk ingefær

3 modne avokado

1 lille bitte fed hvidløg

Hørfrøolie

Salt og peber

1 håndfuld frisk løvstikke

1 håndfuld frisk mynte

1 dl hyldeblomst saft 

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

Start med at skolde brændenælde skuddene i kogende vand. Hæld ligeledes kogende vand over de frosne ærter. Bland derpå alle de grønne ingredienser samt frø og kerner i en kraftig blender. Pres citronsaften, riv ingefær og hvidløg i blandingen. Juster konsistensen med en god ekstra jomfruolivenolie og smag til med salt og peber.

Anret burgerne med orange og røde peberfrugter i skiver, rucola og lune grovboller. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi. Velbekomme. 

Se opskriften på Maikens super sunde salat HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!