Aubergine Shakshuka

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Aubergine Shakshuka

     8
Aubergine shakshuka

Aubergine shakshuka er en let, lækker og velsmagende ret, der er velegnet til såvel børn som voksne. Retten stammer fra israel, hvor den serveres til morgenmad. Det kan du også prøve, men den er ligeså skøn som enten en frokost eller aftenret.

Aubergine shakshuka er en super lækker og let ret, der egner sig perfekt til såvel frokost som aftensmad. Aubergine Shakshuka er en form for nationalret i Israel, hvor de overvejende spiser den til morgenmad, men oprindeligt stammer retten fra mellemøsten. Jeg kan varmt anbefale dig at prøve den. Opskriften er til fire personer.

Ingredienser 
1 stor aubergine
1 rød peberfrugt
1 rødløg
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 dåse flåede tomater
1 dl vand
4 æg
50 g gedefeta
1-2 tsk chilisauce
½ chili (kan udelades)
½ bundt persille
2-3 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1 knsp sukker
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær auberginen i tern, rengør og skær peberfrugten i tern, pil og hak løg, chili og hvidløg og svits det hele olivenolie på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Smag til med salt og peber, mortede spidskommen og fennikelfrø samt paprika og tilsæt de flåede tomater. Lad det hele simre i cirka 10-12 minutter.

Smag saucen til med chilisauce, salt, peber, sukker og eventuelt flere krydderier. Slå fire æg ud i saucen, måske kan du lave små fordybninger til dem og smuldr gedefeta henover. Færdigbag retten i ovnen ved 220 grader i cirka 10-12 minutter.
Servér retten med et stykke godt brød eller pitabrød og pynt med hakket persille.

Her kan du finde opskriften på den ligeledes mellemøstlige og super delikate Quinoa, mandel og myntesalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Aubergine Shakshuka? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.