Quinoa-, mandel og myntesalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Quinoa-, mandel og myntesalat

     4

Marokkanske couscoussalater byder på den mest vidunderlige blanding af smagsindtryk: Denne quinoa-, mandel og myntesalat indeholder søde rosiner, sprøde, salte mandler og friske krydderurter, hvilket giver en delikat og helt uimodståelig smagskombination.

Denne version af quinoasalat er fra bogen Green Kitchen Travel bogen, den er glutenfri, og der er anvendt hvid, proteinrig quinoa, som koges med kanel. Courgetterne og auberginerne er marinerede, du kan gøre det selv, men du kan sikkert også købe dem færdige på glas hos din lokale mellemøstlige grønt­ handler.

Lav eventuelt salaten sammen med disse glutenfri frikadeller med quinoa.

Ingredienser til quinoa-, mandel og myntesalat 4 prs.

1 courgette
1 aubergine
2 spsk ekstra jomfruolivenolie, plus ekstra til grillning
Uraffineret flagesalt
1 fed hvidløg, knust
300 g quinoa
7 1⁄2 dl vand
1 tsk stødt kanel
saft af 1⁄2 citron
En håndfuld mynteblade
En håndfuld korianderblade
2 avocadoer, skåret i små terninger
3 spsk lyse eller gule rosiner
Kernerne fra 1 granatæble
100 g ristede, saltede mandler

Fremgangsmåde

Mariner først grøntsagerne: Forvarm ovnen til 200°. Skær auberginen og courgetten i tynde skiver. Pensl dem let med olie på begge sider med en bagepensel, og læg dem i en bradepande. Drys dem med salt, og bag dem i ovnen, til de er møre og let brankede i kanterne – hold godt øje med dem undervejs, da de let brænder på.

Tag grøntsagerne ud af ovnen, og læg dem i en skål. Tilsæt olivenolie og hvidløg, og stil skålen til side. Skyl quinoaen grundigt, og lad den dryppe af. Hæld den derpå i en gryde, og tilsæt den afmålte mængde vand sammen med kanel og 1⁄2 tsk salt. Bring vandet i kog, og skru straks ned for varmen.

Lad quinoaen simre i 15-20 minutter. Hæld den kogte quinoa i en skål, og lad den køle lidt af. Tilsæt citronsaft, krydderurter, bagte grøntsager, avocado og rosiner, og vend det hele grundigt sammen. Pynt med granatæblekerner og mandler. Server salaten straks, eller stil den i køleskabet til senere brug. Den kan holde sig 3-5 dage.

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.