Hokkaido med dukkah

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Hokkaido med dukkah

     2

Hokkaido græskar har en delikat og mild smag, og i kombination med dukkah tilføres det blide hokkaido græskar saft og kraft. Hokkaido med dukkah smager fantastisk. Dukkah er en krydret frøblanding, der stammer fra mellemøsten. Den smager godt både som tilbehør til brød, dyppet i olie, eller som krydderi til grønsager, fisk eller kød. Denne opskrift stammer fra Anne Hjernøs bog Sunde grønne retter. 

Ingredienser 4 prs.:

1 hokkaidogræskar
4 rødløg
1 hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt
1 lille bundt persille

Dukkah

4 spsk græskarkerner
4 spsk sesamfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Flæk hokkaidoen og fjern kernerne. Skær græskarret i stykker med skal og læg dem på bagepapir sammen med pillede rødløg skåret i kvarter
og hvidløgsfeddene i skal. Vend med olie og lidt salt og bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Når de er færdige, drysses de med
hakket persille. Dukkah: Rist græskarkerner, sesamfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de begynder at tage farve, og krydderierne begynder at dufte kraftigt. Kom alle ingredienserne inkl. saltet i en morter og stød det groft. Hæld dukkahen på et glas, når den er kølet helt af.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.