Laks i ovn med broccolisalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Laks i ovn med broccolisalat

     3

Laks i ovn med broccolisalat er en let og sund aftensmad, der bare smager godt for såvel børn som voksne.  Suppler med den lækre, cremede broccolisalat, og eventuelt med asparges og nye kartofler. Vælg økologisk laks, så undgår du unødig kemi, og tilbered laksen skånsomt ved max. 160 grader, så bevarer du flest muligt af de gode omega 3 fedtsyrer. Laks i ovn med broccolisalat kan varmt anbefales.

Ingredienser 4 prs.

4 stykker fersk, økologisk laks a’ cirka 125 g
Jomfru kokosolie og Læsø eller Himalaya salt og friskkværnet peber

Broccolisalat

500 g broccoli
Sellericreme:
½ selleri
Grøntsagsbouillon
2 spsk. Økologisk mayonaise
2 spsk. hvid Balsamico
2 spsk. agave- eller ahornsirup eller honning
1 spsk. sennep
Læsø eller Himalaya salt og friskkværnet peber

Hakkede rødløg og pinjekerner til drys

Fremgangsmåde:
Rengør laksestykkerne og læg dem i et ovnfast fad, smurt med kokosolie. Varm ovnen til 160 grader og sæt fisken ind i den varme ovn i 25 minutter. Har du dampovn, kan du give laksen 12 minutter ved 100 grader og 100% damp.
Tilbered herefter sellericremen. Rengør selleriknolden og kog ½ selleri i små stykker i 2 dl grøntsagsbouillon i 10-15 minutter. Lad det køle af. Blend det med de øvrige ingredienser undtagen broccolien, så du har en lækker og velsmagende cremet sauce.
Rengør broccolien og del den i små buketter. Damp dem eller lad dem ”kysse” vandet (kogende) i 2 min.
Hæld blandingen over den dampede broccoli, og server laksen med salaten, drysset med rødløg og pinjekerner og eventuelt nye kartofler med friskhakket persille til.

Var du tilfreds med denne opskrift på laks i ovn med broccolisalat? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.