Mongolsk Barbecue

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Mongolsk Barbecue

     5
Gæsteskribent

Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som 'Krudtugler & Kanelsnegle', 'Rollinger & Roulader' og 'Spilopper & Stjerneskud', hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som 'Verdens bedste'. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Mongolsk barbecue er en af mine absolutte favoritretter. Det delikate lammekød, de mange krydderier og den velsmagende sauce.
Denne lækre mongolske barbecue stammerfra Sif Orellanas kogebog Guld i Gryden. Sif skriver i bogen: Denne ret kan jeg huske, min mor jævnligt lavede til os som børn, og jeg var helt vild med den. Hver enkelt ingrediens kommer til sin ret, og krydderierne spiller ideelt sammen med lammekødet.

Ingredienser:

Marinade:
4 spsk chiliolie
saften af 2 citroner
2 spsk hvidvin
4 pressede fed hvidløg
2 tsk hvide peberkorn
lidt uraffineret salt
1 lille tsk sukker
800 g lammekød i tern olie til stegning
3 grønne chilier

Pynt:
2 hakkede skalotteløg
2 kviste friskhakket koriander
1 knsp. finthakket rød chili

Fremgangsmåde:

Bland chiliolie, citronsaft, hvidvin, hvidløg, knuste peberkorn, salt og sukker i en skål og læg lammekødet heri. Stil det på køl natten over eller mindst 2-3 timer. Tag lammekødet op af marinaden. Kom lidt jordnødde- eller sesamolie (AHO: eller jomfrukokosolie) i en wok og varm den godt op. Lynsteg kødet i nogle minutter. Hæld marinaden over, og tilsæt de finthakkede grønne chilier. Kog marinaden let ind. Anret evt. retten portionsvis ved at lægge en kugle ris i midten og det grillede lammekød med marinaden udenom. Drys skalotteløg, koriander og rød chili over.

Tip: Chiliolie kan købes færdigblandet, men du kan også selv lave den af olivenolie tilsat strimler af frisk chili. Lad olien trække lidt før brug – eller lav en hel flaske, du løbende kan benytte til retter som denne.

Du kan finde opskriften på Sif Orellanas indisk inspirerede kyllingesuppe

Du kan købe Sifs bog Guld i Gryden HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.