Plantefrikadeller med perlebyg

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Plantefrikadeller med perlebyg

 
Plantefrikadeller med perlebyg

Plantefrikadeller med perlebyg. Disse plantefrikadeller er virkelig lækre og velsmagende, og de er nemme at tilberede. Du kan sagtens lave til flere dage og så fryse ned, så du har let mad til travle dage.

Ingredienser
2 dl perlebyg
4 dl vand.
¼ tsk uraffineret salt

250 g knoldselleri
125 g løg
50 g mandler
1 ¼ dl linsemel eller kikærtemel
1 ½ dl usødet mandelmælk, havremælk eller rismælk
2 spsk loppefrøskaller
1 ½ spsk citrontimian el. almiindelig timian
uraffineret salt og friskkværnet peber
ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde
Skyl perlebyggen grundigt i en sigte. Kog de 2 dl perlebyg med 4 dl vand og ¼ tsk uraffineret salt i cirka 20 min. Lad den kogte perlebyg køle af.
Rør loppefrøskaller og plantemælken sammen og lad det stå i cirka 5 min., indtil der begynder at dannes en form for gele.
Rens herefter løget og skær det i små tern. Rens sellerien og riv den groft. Hak mandlerne fint.
Bland nu den kogte og afkølede perlebyg med hakket løg, revet knoldselleri, hakkede mandler, loppefrø/plantedrik blanding, kikærtemel, citrontimian, uraffineret salt og friskkværnet peber. Rør farsen grundigt sammen og smag den til med salt og peber. Lad den hvile i ½ times tid. Form herefter farsen til frikadeller og steg dem i ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie på en pande. Steg ved middelvarme ca. 5-7 min. på hver side, til de er gyldne i overfladen.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.