Selleri Curry

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Selleri Curry

     4

Selleri Curry er en indisk inspireret ret, der består primært af selleri og karry. Den er velsmagende, og kombinationen af grønsager og kokosmælk med karry smager dejligt. Retten er vegetarisk og indeholder ikke kød. Selleri Curry kan også anvendes som tilbehør til eksempelvis kylling.
Denne opskrift er udarbejdet af Kristin Scheel, der under en rejse til Sri Lanka lod sig inspirere af det ayurvediske køkken. Deres store brug af kokos fra friske kokosnødder gjorde et stort indtryk, og Kristin har fået mange spændende opskrifter med hjem i bagagen, som hun med stor fornøjelse tilbereder. En af dem er hermed med blandt finalisterne i MadforLivets store opskriftskonkurrence og hedder: Selleri Curry

Ingredienser (2 prs.)

1 selleriknold, rengjort og skåret i mindre stykker
2 rødløg i skiver
1-2 fed hvidløg i skriver
1 tsk gurkemeje
1 tsk karry
1 stk karry blade (kan udelades)
3-4 dl kokosmælk  til det dækker
Uraffineret salt
Ekstra jomfru kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Svits selleri og rødløg med gurmeje og karry. Tilsæt øvrige ingredienser og lad Selleri Curry’en  simre uden låg ved mellemhøj varme i ca. 10-15 minutter indtil selleri stykkerne er møre men stadig har lidt bid. Smag til med uraffineret salt og server. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi. 

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.