Sund Marokkansk Gryderet

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Sund Marokkansk Gryderet

     3
sund marokkansk gryderet
Denne opskrift er af Kirsten Skaarup. Du kan læse mere om Kirsten her på min blog samt på hendes hjemmeside kirstenskaarup.dk
Kirsten skriver: Denne marokkanske gryderet er en god aften- eller frokostret. Du kan spise de flade marokkanske brød til peberretten – eller vælge couscous med tørrede frugter (begge opskrifter findes på Kirstens hjemmeside).
Ingredienser:
1 spsk spidskommenfrø
200 g løg
4 fed hvidløg
½ dl ekstra jomfruolivenolie
4 store peberfrugter
½ kg squash
2-3 tsk stødt kanel
chili efter smag og behag
1-2 spsk hakket ingefær
Friskpresset citronsaft
4 æg
koriander eller persille
Fremgangsmåde:
Rist spidskommenfrøene på en stor tør pande eller sautergryde. Skær løgene i både og hak hvidløgene. Hæld olien på panden, når frøene begynder at dufte. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er gyldne. Skær peberfrugterne i strimler (fjern kerner og frøstole). Kom peberfrugterne på panden og svits et øjeblik. Skær squashene i tykke, halve skiver og tilsæt dem sammen med kanel, chili efter smag og behag samt ingefær. Svits endnu et par minutter og hæld 1 dl vand i panden. Lad det koge op. Smag retten til med chili, kanel, citronsaft, salt og måske et nip kokossukker. Hæld grøntsagerne over i et lavt ovnfast fad. Lav fire små fordybninger og slå æggene ud her. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn ca. 10 minutter til æggene er halvfaste. Drys med hakket grønt efter smag og behag og giv brød eller couscous til som tilbehør.