Sund Burger – Opskrift på Super Sund Burger (Glutenfri & Raw Food)

1 jan, 2011 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Super sund burger! Glutenfri og raw food. Opskriften til denne fantastiske glutenfri og super sund burger kan varmt anbefales til alle, der ønsker at prøve en velsmagende raw food burger, der oveni købet er gluten- og mælkefri! Du kan sagtens eksperimentere med ingredienserne, men nedenstående er en suveræn basis-opskrift.

Rå løgbrød:
– Løg i tynde skiver
– Hørfrø, solsikkekerner – flest hørfrø (lægges i blød natten over)
– Ekstra Jomfru olivenolie
– Tamari soja
– Vand efter behov
Fremgangsmåde: Blend frø og kerner med løg, tilsæt soja, olivenolie og vand efter behov og smør massen ud på en dehydreringsplade og sættes i dehydrator ved 42 grader. Vendes efter 10 timer. Har du ikke en dehydrator eller tiden til selv at lave dette raw food brød, så kan du købe raw food brøddet fra Life Food i din helsekostforretning og bruge det. Der findes forskellige smagsvarianter.

Rødbedebøf:
– Rå, revne grøntsager som rødbede, gulerod, selleri, jordskokker etc.
– Hørfrø og solsikkekerner – flest hørfrø (lægges i blød natten over)
– Tamari soja
– Himalaya eller Læsø salt
– Cayenne peber
– Krydderurter efter smag og behag
Fremgangsmåde: Bland og form som bøffer. Lægges i en dehydrator og vendes efter 8 timer. Har du ikke en dehydrator, så kan du komme bøfferne i ovnen ved 50 grader til landgtids raw tilberedning.

Sund Raw Ketchup:
– Tomater
-Dadler
– Ekstra Jomfru olivenolie
Fremgangsmåde: Blendes og anvendes til raw burger. Kan smages til med salt og andre krydderier.

Se også:
Min opskrift på “normal” glutenfri burger.
Min anmeldelse af den bedste Raw Food Bog på markedet.
Min anmeldelser af Råbar i Århus.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!