Opskrift på Suveræne Hash Browns – Amerikanernes Livret

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Morgenmad Opskrift på Suveræne Hash Browns – Amerikanernes Livret

     5
opskrift hash browns

Denne opskrift er af Kirsten Skaarup. Du kan læse mere om Kirsten her på min blog samt på hendes hjemmeside kirstenskaarup.dk

Kirsten skriver: Enhver amerikaner med respekt for sig selv har denne ret med kartofler på morgenbordet – eller i det mindste på brunchbordet. Hash browns laves af revne kartofler og kan steges på forskellige måder. Nogle steger “hashen” som en rösti eller som en lidt tykkere kartoffelpandekage. Andre steger kartoffelmassen som frikadeller. Jeg har valgt sidstnævnte måde og serverer kartoffelfrikadellerne som en hovedret med en mættende salat til.

Ingredienser:
400 g bagekartofler
50 g skalotteløg
evt. chili
2 spsk hvedemel
1 æg
kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:
Riv kartoflerne groft. Drys lidt salt på og lad dem dryppe af i en sigte en halv times tid. Pres så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Hak løgene og evt. lidt chili. Rør kartoflerne med løg, mel og æg. Tilsæt et drys salt (men pas på, kartoflerne er allerede lidt salte fra afdrypningen) og peber. Steg frikadellerne gyldne i kokosolie på en pande. Skru ned for varmen og steg frikadellerne gyldne på begge sider. Denne portion giver ca. 8 frikadeller. Hvis du vil bruge frkadellerne som hovedret, så lav evt. dobbelt portion.