Hyldeblomstsaft

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Drikke og Smoothies Hyldeblomstsaft - denne opskrift er med mindre sukker, og hyldeblomstsaft smager rigtig godt

     3

Denne udgave af hyldeblomstsaft indeholder mindre sukker, og i denne hyldeblomstdrik er der anvendt kokossukker, der påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Det søder også mere, så der kan bruges en mindre mængde. Hyldeblomstsaften får også en mørkere farve på grund af kokossukkeret. Du kan også anvende rørsukker, men så skal der lidt mere i (se herunder). Denne hyldeblomstsaft er også helt uden kemi, den er uopvarmet og har dermed begrænset holdbarhed på køl. Får du ikke hele portionen drukket i løbet af en uges tid, så frys det ned i mindre portioner.

Ingredienser 2 liter:

40-50 skærme hyldeblomst
2 liter vand
500 g kokossukker (alternativt 1 kilo rørsukker)
3 citroner

Fremgangsmåde:

Skyl hyldeblomstskærmene og sorter dem. Klip stilkene fra og pisk vand med sukker. Rengør citronerne, riv grove stykker citronskræl ned i massen. Skær de resterende citroner i skiver og læg ved. Kom herefter hyldeblomst i og rør forsigtigt rundt, så alle blomster er dækket og sæt det i køleskab med en tallerken over i 4 dage. Så har du et hyldeblomstkoncentrat, der smager fantastisk friskt for eksempel sammen med økologiske jordbær til en hyggestund på terrassen.

Du kan læse mere om kokossukker HER

Var du tilfreds med denne opskrift? I givet fald er du velkommen til at “synes godt om” den herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.