Blommetærte

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Blommetærte

     4

Denne blommetærte er delikat og ser samtidig smuk ud. Vi har to blommetræer i vores have, så når der er blommer på træet, så får vi blommer i mange variationer, blandt andet denne lækre blommetærte. Alle slags blommer kan anvendes, og du kan også lave blommetærten i en glutenfri version. Blommer er sunde, smager dejligt, og du kan sagtens udstene blommerne og fryse dem ned, så kan du også servere denne blommetærte udenfor blommesæsonen.

Ingredienser:

Tærtedej:

100 g sigtet speltmel (eller ved glutenfri groft rismel)

100 g (glutenfri) havregryn (ønsker du en finere dej, kan du male havregrynene i en blender eller kaffemølle)

100 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfruolivenolie

50 g Skyr eller fåreyoghurt

1 tsk uraffineret salt

1 æg

Lidt vand til at samle dejen med

Saml dejen og tryk den ud i en velsmurt tærteform. Forbag dejen ved 180 grader i cirka 10 minutter.

Fyld:

1 kg blommer

400 g rørsukker eller 300 g kokossukker

Vanillepulver

1 spsk Majsstivelse

Fremgangsmåde:

Rengør og del blommerne, fjern stenene og kom frugten i et smurt ildfast fad eller i en gryde. Tag lidt blommer fra til at lægge øverst tilsidst. Bland sukker og vanille i og bag eller kog blommerne ved 200 grader i 10-15 minutter. Tag blommerne op med en hulske og kog saften ind til den er tyk og sirupsagtig. Tilsæt majsstivelse og smag såvel blommer som sirup til eventuelt med lidt ekstra sukker. Fordel blommegrøden i den forbagte tærteform og hæld den afkølede lage over. Læg et mønster af blommestykker øverst og bag tærten i ovnen ved 160 grader i cirka ½ time.

Server med flødeskum eller kokosflødeskum til.

Kokosflødeskum:

1 dåse kokosmælk sættes i køleskab i 1 time før brug. Hæld væden fra og pisk den faste kokosfløde med håndpisker til det skummer let. Du kan tilsætte lidt vanillepulve efter smag og behag. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Du kan finde opskriften på Blommechutney HER

Du kan læse mere om blommer er sunde HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.