Er blommer sunde?

Forsiden Viden og Forskning Er blommer sunde?

     1

Det er sæson for blommer lige nu, og det kan betale sig at nyde de skønne frugter enten rå som de er, bagte med kanel og eventuelt med flødeskum eller kokosflødeskum, i tærter eller som chutney til vinterens simreretter.

Amerikanske forskere har udnævnt blommer til at være den nye super food, idet blommer viser sig at være fyldt med sunde, beskyttende og sygdomsforebyggende antioxidanter. En enkelt blomme kan faktisk indeholde ligeså mange gode antioxidanter som en håndfuld blåbær eller solbær.

 

Køb økologiske blommer, enten røde, gule eller blå. De skal være faste og spændstige, og når du har skyllet dem under hanen, er det en god ide at spise dem som de er med skal på. For de mange næringsstoffer sidder lige under skallen.  Blommer tilfører fibre, der er fremmende for en god fordøjelse, de indeholder masser af mikronæringsstoffer som kalium, B vitaminer og antioxidanter, der er godt for indre kropslige balancer. Blommer kan faktisk også have en antibakteriel effekt og har med held været anvendt i USA som ekstrakt mod salmonella inficerede sygdomme. 

Se opskrift på blommetærte HER

Se opskrift på blommechutney HER