Crumble – opskrift på årstidens crumble

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Crumble – opskrift på årstidens crumble

     5
Crumble - opskrift paa aarstidens crumble

Om sommeren står den ofte på crumble med bær, og om vinteren på crumble med æble og pære, når der kommer mennesker til kaffe eller te. Med den samme opskrift på topping kan du
nemt skifte frugten ud, alt efter hvad tid på året, det er. Denne opskrift smager fantastisk dejligt, den er glutenfri, let at lave og stammer fra Julie Karlas bog Venindemad.

Ingredienser
Topping 75 g grovvalsede havregryn
75 g koldt smør, skåret i mindre tern
30 g sukker
150 g marcipan

Sommerfrugt
600 g blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
30 g sukker
1 vaniljestang

Vinterfrugt
2 æbler
2 pærer
30 g sukker
1 tsk stødt Sri Lanka kanel
1/2 tsk stødt kardemomme

Topping
150 g creme fraiche

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Kom havregryn, smørtern og sukker i en skål. Smuldr det godt sammen med hænderne. Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i. Sæt det til side.  Sommerfrugt: Kom bær i et smurt tærtefad. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang med en kniv, og mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Vend det med resten af sukkeret, og drys det over bærrene.
Vinterfrugt: Skær æbler og pærer i sm stykker, og kom dem i et smurt tærtefad. Bland sukker med kanel og kardemomme, og drys det over æbler og pærer.

Fordel toppingen over frugten, og pres toppingen en smule ned imellem bær eller æbler og pærer. Bag kagen i ca. 25 minutter, til toppingen er dejligt sprød. Server med creme fraiche som topping.

Var du tilfreds med denne opskrift på Crumble – opskrift på årstidens crumble? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.