Mormors jordbærgrød

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Mormors jordbærgrød

     3

En opskrift på god gammeldags jordbærgrød, der bare smager og måske også bringer minder frem.

Denne opskrift lyder på mormors jordbærgrød, god gammeldags jordbærgrød.  Måske kan vi alle huske  vores mormors jordbærgrød, hvor bærrene lige dækkes af vand, og hvor noget af det vigtigste er, at tage gryden fra ilden, som det så smukt hedder, inden kartoffelmelet røres i. Denne jordbærgrød er fyldt med smag, minder og hygge og stammer fra bogen Smagen af jordbær.

Ingredienser 3-4 prs.

250 g skyllede og pillede jordbær (evt. frosne)
2 dl vand
15 g kartoffelmel opløst i 3 spsk vand
2 spsk sukker

Fremgangsmåde

Skyl jordbærrene og pil hasen af. Skær de største bær i stykker, så bærrene har nogenlunde samme størrelse. Hæld dem i en gryde og fyld vand på, så jordbærrene netop er dækket og begynder at flyde. Det er cirka 2 dl. Kog bærrene i vandet i cirka 5 minutter (afhængig af størrelsen).
Smag til med lidt sukker, kun lidt, for der skal være plads til et ekstra drys ovenpå. Tag et lille glas og rør kartoffelmelet ud i lidt koldt vand. Tag gryden fra varmen og rør kartoffelmels-jævningen i, under kraftig omrøring.
Hæld grøden op i serveringsskålen og drys lidt sukker på overfladen, så den ikke trækker skind, mens den køler af.
Serveres lun eller kold med sukker og mælk.

Du kan læse min omtale af Bogen om jordbær HER
Du kan læse mere om jordbær og smuk hud HER
Du kan finde opskriften på jordbærsmoothie HER
Du kan finde opskriften på jordbær hyldeblomst sorbet HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.