Kardemommesnegle

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Kardemommesnegle er hyggelige, laekre og virkeligt velsmagende. De skoenne kardemommesnegle er velegnede til...

     4
kardemommesnegle

Kardemommesnegle er hyggelige, lækre og virkeligt velsmagende. De skønne kardemommesnegle er velegnede til en weekendmorgen, til brunch eller bare til hygge med en god kop te. Opskriften på kardemommesnegle stammer fra bogen Piece of cake, skrevet af Mascha Vang og Annemette Voss Fridthjof. Du kan læse min omtale af bogen HER

Ingredienser til 12 stk snegle

Gærdej:
200 g gammeldags kærnet, økologisk smør
2 1/2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
2 æg str. M/L
500-600 g hvedemel (AHO: gerne økologisk, stenkværnet)
1 tsk salt

Remonce
150 g blødt smør
150 g hvidt sukker (eller 85 g kokossukker)
1 spsk stødt kardemomme
2 tsk vaniljesukker
fintrevet skal fra ½ økologisk citron
1 æg, til pensling

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Lad det køle af, imens du tilbereder resten. Lun derefter mælken i en lille gryde, den skal være lillefingervarm. Det skal være sådan, at du kan holde din lillefinger nede i mælken, uden at det føles brændende. Hellere for kold end for varm. (For varm mælk vil gøre, at din dej ikke hæver. For kold mælk forlænger hævetiden).
Hæld mælken i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker og æg og rør det ud i mælkeblandingen, og derefter tilsættes halvdelen af melet samt salt. Rør det hele grundigt sammen med en grydeske, mens du tilsætter det afkølede, smeltede smør. Drys lidt af det resterende mel ud på bordpladen og ælt dejen, til den er blank og smidig. Det tager tid, måske 5-8 minutter at ælte dejen, så den er tilstrækkelig smidig. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine og lade den ælte i 3-4 minutter. Pas på, at dejen ikke bliver for tør.

Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et viskestykke og lad den hæve i 30-40 minutter til dobbelt størrelse. Rul derefter dejen ud på bordpladen med en kagerulle til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 cm.

Rør derefter remoncen sammen: Rør smør, sukker, kardemomme, vaniljesukker og citronskal godt sammen i en dyb skål med en ske. Smør forsigtigt remoncen ud over dejen. Gør det nænsomt, så du ikke trækker dejen rundt.

Fold dejen på midten på den lange led, så den klappes sammen med remoncesiden indad. Nu måler dejen 50 x 15 cm. Skær 12-13 strimler à ca. 4 cm’s bredde, der alle er 15 cm lange.
Halvér hver strimmel næsten hele vejen fra den ene ende til den anden, men sørg for ikke at skære helt igennem. Du skal kunne folde strimlen ud til at måle ca. 2 x 30 cm. Sno strimlen som en spiral og vikl den derefter sammen som en snegl. Tryk snippen fast under bunden. Placér sneglene på et par bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er plads imellem sneglene til, at de kan hæve. Dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve i yderligere 20-30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl kardemommesneglene med sammenpisket æg. Bag dem i den varme ovn i ca. 16-17 minutter, til de er let gyldne. Køl sneglene af på en rist, inden de nydes lune.

Her kan du finde opskriften på glutenfri Luciaboller 
Du kan finde opskriften på sunde kanelsnegle HER
Du kan finde opskriften på rugknækbrød fra Piece of cake HER

Var du tilfreds med denne opskrift på kardemommesnegle? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.