Luciabrød med safran – glutenfri og lækre

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Luciabrød med safran – glutenfri og lækre

     6
Luciaboller med safran - glutenfri og laekre

Luciabrød med safran – glutenfri og lækre. De smager fantastisk og er lette at bage. Luciabrød hører julen til, og disse skønne brød med safran er et hit hos både børn og voksne.

Smørbagte Luciabrød med safran, glutenfri og lækre. De smager fantastisk godt, og dejen er meget nem at arbejde med. Det er sådan nogle, der er gode at lave, når man bare gerne vil bage noget, som man ved er godt, og ikke noget, man skal bruge en hel masse energi på at lave. Opskriften stammer fra

Ingredienser til 6 brød

285 g fint rismel
100 g tapiokamel
11/2 tsk. salt
6 g glutenfri tørgær
3 tsk. xanthan gum
40 g rørsukker
1/2 g safran
2 æg
3 dl mælk
50 g smør
2 tsk. æblecidereddike (kan undlades)

Fremgangsmåde

Bland rismel, tapiokamel, salt, tørgær, xanthan gum, rørsukker og safran sammen. Rør æg, smør, mælk og æblecidereddike i, og rør dejen sammen med en grydeske, til den bliver elastisk, og xanthan gummen dermed er begyndt at virke.

Rør dejen i et par minutter, og del dejen i 6 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en pølse, og sno den til et luciabrød. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og klip en frysepose op, og læg ud over. Den vil få brødene til at hæve godt i det fugtige og varme hæverum. Lad kun luciabrødene hæve i 45 minutter. Hæver de i længere tid, bliver de for store og luftige.

Når de har hævet, bages de i 15-20 minutter ved 200 grader (varmluft).

Du kan finde opskriften på glutenfri Jødekager HER
Du kan finde opskriften på glutenfri pebernødder HER
Du kan finde opskriften på glutenfri æbleskiver HER
Du kan læse mere om glutenfri levevis HER
Du kan læse min omtale af Glutenfri jul HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Luciabrød med safran – glutenfri og lækre? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.