Opskrift på den bedste citronkage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Opskrift på den bedste citronkage

     5

Opskrift på den bedste citronkage, der er med birkes, glutenfri, mælkefri og let at bage, og så smager den helt forrygende. Du kan bage en flere og fryse ned, så du har lidt hurtig hygge at servere til en god kop kaffe. Fryser du citronkagen ned, så skal du vente med glasuren, til den skal serveres. Der er anvendt kokossukker i opskriften, fordi det søder mere end almindeligt sukker og har en karamelagtig smag, men ønsker du at anvende almindelig rørsukker, så smag til, for så skal der nok tilsættes lidt mere.

Ingredienser til 1 kage/6 personer
100 g blødt smør (økologisk, gammeldags kærnet)
150 g kokossukker
3 æg
100 g fuldkornsrismel
75 g kokosmel
Vanillekorn fra 1 vanillestang eller 1 tsk vanillepulver
1 spsk birkes
1 spsk Jomfru i det grønne eller Nigella frø
Reven skal af en økologisk citron
Saft fra 1 1/2 citron (gem resten til topping)
2 tsk bagepulver
1 dl mælk eller mandelmælk (hvis mælkefrit, vælg mandelmælk)

Topping (kan udelades)
125 gr flormelis
1 spsk vand
citronsaft fra 1/2 citron cirka 2 tsk.

Fremgangsmåde
Smør, sukker og æg piskes sammen og vanille, citronskal og citronsaft tilsættes. Rismel, kokosmel, vanille og bagepulver blandes i og dejen røres  sammen med mælk, birkes og Jomfru i det grønne. Dejen fordeles i en smurt franskbrødsform/sandkageform og bages midt i ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i cirka 1 time. Herefter afkøles kagen.

Du kan servere kagen som den er og pynte den med citron og spiselige blomster, men ønsker du let syrlig glasur på kagen, så gør du følgende: Flormelis, vand og citronsaft røres sammen og juster, indtil du får en tyk glasur, der ikke løber for meget.   Pynt med glasur, lad den størkne og server kagen. Den kan sagtens holde sig i flere dage, hvis bare den opbevares lufttæt.

Du kan finde min opskrift på glutenfri æblekage HER
Du kan finde opskriften på glutenfri valnøddeboller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på den bedste citronkage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.