Hummus – opskrift på hummus med spinat og ærter

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Hummus - opskrift på hummus med spinat og aerter. Hummus er en sund, god, billig og velsmagende proteinkilde, og denne groenne hummus med spinat og aerter er let at lave og smager super friskt og godt.

     7
Hummus - opskrift paa hummus med spinat og aerter

Hummus – opskrift på hummus med spinat og ærter. Hummus er en sund, god, billig og velsmagende proteinkilde, og jeg har personligt altid lidt hummus i køleskabet, der kan anvendes på et stykke godt brød eller sammen med lidt bagte rodfrugter. Denne grønne hummus med spinat og ærter er let at lave og smager super friskt og godt.

Ingredienser til en portion

200 g udblødte, kogte kikærter (100 g tørre) – du kan også anvende udblødte, kogte kikærter fra glas ellerdåse
Et par laurbærblade
100 g ærter (fra frost)
40 g frisk spinat
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk citronsaft
fintrevet skal af ½ citron
2-3 fed hvidløg
1 tsk uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Lidt vand eller kogevand til justering af konsistens

Fremgangsmåde

Sæt de 100 g kikærter i blød i 500 g vand i cirka 10-12 timer, alternativt kan du koge vandet op og lade kikærterne stå i en time eller to i det varme vand. Hæld vandet fra og kog dem i nyt vand, tilsat nogle tørrede laurbærblade i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra de kogte kikærter. Gem kogevandet til at justere konsistensen. Overhæld de frosne ærter med kogende vand. Lad dem stå i ca. 10 min. Hæld nu vandet fra ærterne. Rens hvidløgsfeddene og pres dem. Skyl de friske spinatblade og tør dem i en salatslynge, eller på et rent viskestykke.

Kom de kogte kikærter, de optøede ærter, spinat, de pressede fed hvidløg, olivenolie, citronsaft og -skal, salt og peber i en foodprocessor. Kør massen til den jævn og har den ønskede konsistens. Konsistensen kan justeres med kogevandet. Smag til med hvidløg, salt, friskkværnet peber, citronsaft og -skal. Hummus med spinat og ærter kan serveres med brød, bagte rodfrugter eller til en god salat, og den holde sig i mindst en uge i køleskab.

Du kan finde opskriften på verdens bedste basis hummus HER
Du kan finde opskrift på Hummus med hokkaido og gulerod HER
Du kan finde opskriften på Rødbedehummus HER

Du kan se i denne video, hvor let det er at tilberede hummus

 

Var du tilfreds med denne opskrift på Hummus med spinat og ærter? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.