Hummus med rødbede

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Hummus med roedbede er let at lave og smager fantastisk godt. Hummus er en sund, god, billig og velsmagende proteinkilde, og...

     7
Hummus med roedbeder

Hummus med rødbede er let at lave og smager fantastisk godt. Hummus er en sund, god, billig og velsmagende proteinkilde, og jeg har personligt altid lidt hummus i køleskabet, der kan anvendes på et stykke godt brød eller sammen med lidt bagte rodfrugter.

Ingredienser til en portion

200 g kogte kikærter (100 g tørre) – du kan også anvende kikærter fra dåse
Et par laurbærblade
150-200 g bagte rødbeder (ca. 250 g, før de skrælles)
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
4 spsk ekstra jomfruolivenolie – Den ene spsk anvendes til at bage rødbederne med
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk uraffineret salt og friskkværnet peber
ca. ½ dl af kogevandet fra kikærterne

Fremgangsmåde:

Sæt de 100 g kikærter i blød i 500 g vand i cirka 10-12 timer, alternativt kan du koge vandet op og lade kikærterne stå i en time eller to i det varme vand. Hæld vandet fra og kog dem i nyt vand, tilsat nogle tørrede laurbærblade i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra de kogte kikærter. Gem kogevandet til at justere konsistensen.

Skræl eller skrub rødbederne. Skær toppen af og skær dem i mindre stykker. Vend rødbedestykkerne i olivenolie og salt. Bag dem i et ildfast fad i ca. 30 min. ved 200 g. Lad rødbederne køle let af. Rens hvidløgsfeddene og pres dem. Kom de kogte kikærter, de bagte rødbeder, de pressede hvidløgsfed, citronsaft, stødt spidskommen og salt i en foodprocessor. Kør til konsistensen er homogen og delikat. Du kan justere konsistensen med lidt af kogevandet fra kikærterne. Smag til med salt, spidskommen og citronsaft.

Hummus med rødbeder kan serveres med brød, bagte rodfrugter eller til en god salat og den holde sig i mindst en uge i køleskab.

Du kan finde opskriften på verdens bedste basis hummus HER
Du kan finde opskriften på hummus med hokkaido og gulerod HER
Du kan finde opskriften på hummus med spinat og ærter HER

Du kan se i denne video, hvor let det er at tilberede hummus

Var du tilfreds med denne opskrift på Hummus med rødbeder? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.