Abrikoser overtrukket med chokolade

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Abrikoser overtrukket med chokolade

     4
Abrikoser overtrukket med chokolade

Disse abrikoser, overtrukket med chokolade og marcipan, kan hurtigt blive alles favorit. De er utroligt hurtige og lette at lave og kombinationen af de saftige abrikoser, chokolade og marcipan er uovertruffen. Prøv dem, du finder opskriften lige her

Disse abrikoser, overtrukket med chokolade og marcipan, kan hurtigt blive alles favorit. De er utroligt hurtige og lette at lave og kombinationen af de saftige abrikoser, chokolade og marcipan er uovertruffen. Opskriften stammer fra Colombanis Jule e-bog, der indeholder et væld af spændende indbydende opskrifter. Bogen kan downloades helt gratis via linket herunder.

Ingredienser 30 stk

30 stk tørrede abrikoser
50 g mørk eller hvid chokolade
En håndfuld hakkede nødder (fx ristede hasselnødder eller pistacienødder)
Marcipan

Fremgangsmåde

Start med at skære abrikosen op i siden og fyld hver enkelt abrikos med en lille kugle marcipan. Hak pistacienødderne eller kør dem igennem en food processor.
Smelt nu ⅔ af chokoladen i et vandbad. Vandet må endelig ikke koge, mens du rører rundt, da dampen kan ødelægge chokoladen. Tag den smeltede chokolade op af vandbadet og rør den sidste tredjedel af chokoladen i lidt ad gangen. Hvis det hele ikke smelter, kan du lune det en lille smule i vandbadet.
Dyp abrikoserne i chokoladen så de er delvist dækkede og læg dem på et stykke bagepapir. Drys de hakkede pistacienødder henover som pynt.
Lad chokoladen størkne helt og anbring derpå abrikoserne på et smukt fad og server sammen med det øvrige julekonfekt. Hvis du ønsker det, kan du variere opskriften med forskellige slags topping og bruge forskellige slags tørret frugt, fx mango, figner eller dadler.

Du kan downloade hele Colombanis smukke og indbydende Jule e-bog GRATIS lige HER
Du kan finde opskriften på ristede nødder med rosmarin HER
Du kan læse mere om Colombanis olivenolier, nødder og tørrede frugter lige HER

Var du tilfreds med denne opskrift på abrikoser, overtrukket med chokolade? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.