Ærtesuppe med Favabønner

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Ærtesuppe med Favabønner

     4

Denne skønne ærtesuppe får følge af favabønner og estragon, der klæder hinanden godt i smag, konsistens og farve. Favabønner er en lækker forårsspise, der kun fås i ganske kort tid. Kan du ikke få fat i favabønner, så brug bælgede, grønne ærter i stedet. Suppen smager fantastisk godt og stammer fra Sarah Brittons bog My New Roots.

Ingredienser 4 portioner

250 g bælgede favabønner
1 klat ghee eller kokosolie
2 mellemstore løg, hakkede
Uraffineret salt
3 fed hvidløg, hakkede
61⁄2 dl grøntsagsbouillon
250 g bælgede grønne ærter (friske eller frosne)
1 lille bdt frisk estragon, efter smag og behag
1 spsk friskpresset citronsaft samt reven skal af 1 økologisk citron
Ekstra jomfruolivenolie

Fyld en stor skål med vand og isterninger og sæt den til side. Bring en stor gryde med saltet vand i kog og kom favabønnerne i. Kog dem i 2 minutter, tag dem op af gryden og kom dem i isvandet. Lad bønnerne afkøle og hæld vandet fra. Brug fingrene til at smutte bønnerne ud af det grove skind. Sæt bønnerne til side.

Varm jomfrukokosolien i en mellemstor gryde. Tilsæt løg og et nip salt. Lad det svitse i 5 minutter, til løget er mørt. Tilsæt hvidløg og rør i gryden. Lad det svitse i 1-2 minutter. Når hvidløg og løg er møre, tilsættes favabønnerne (gem nogle få til pynt) og grøntsagsbouillon. Bring suppen svagt i kog og lad den simre, til bønnerne er møre, det tager cirka 10 minutter. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i 2-3 minutter, til de er knaldgrønne.

Øs forsigtigt suppen op i en blender. Tilsæt halvdelen af estragonen plus citronsaft og -skal. Blend ved høj hastighed, til suppen er helt jævn. Smag, om der skal mere salt i, og tilsæt evt. mere estragon. Server suppen straks med et dryp olivenolie og de sidste bønner drysset udover.

Du kan læse min omtale af My New Roots her Madforlivets interview med Sarah Britton her og opskriften på skønne boghvedepandekager med coleslaw her

Kunne du lide denne opskrift, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.