Boghvedepandekager med coleslaw

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Boghvedepandekager med coleslaw

     5

Disse delikate boghvedepandekager med coleslaw egner sig godt som aftensmad eller i madpakken. De smager forrygende, kålsalaten giver sprødhed og friskhed og der er inden tvivl om, at også børn vil kunne lide denne ret. Boghvedepandekager med coleslaw stammer fra Sarah Brittons bog My New Roots, du kan læse min omtale her

Ingredienser til 4 pandekager

60 g boghvedemel
1 stort æg
1⁄4 dl + 2 spsk mælk efter eget valg (nødde-, kerne-, ris- …)
1 spsk gærflager
1⁄2 tsk uraffineret salt
1⁄2 spsk jomfrukokosolie eller Ghee

Fremgangsmåde

Sigt boghvedemelet ned i en skål. Pisk æg, mælk, gærflager og salt sammen i en skal for sig. Hæld blandingen over melet og pisk det sammen, så alle klumper forsvinder. Varm en stor pande, kom lidt kokosolie på og lad det smelte. Hæld ca. 1⁄4 af dejen på og vip panden, så dejen lægger sig som et tyndt lag på hele panden. Bag, til pandekagen bliver mælkeagtig i farven og ikke længere er blank – det tager ca. 5 minutter. Vend forsigtigt pandekagen og bag den på den anden side, til den er gennembagt. Tag den af varmen og gentag med resten af dejen og evt. lidt mere olie.

Ingredienser Coleslaw 4 personer

100 g kål i tynde strimler
150 g lilla bønner (kan udelades)
1 lille rødløg i tynde skiver
125 g gede- eller fåreyoghurt
1 spsk Dijon sennep
1 knsp uraffineret salt
1/2 spsk æbleeddike
1 tsk honning
1 fed hvidløg – finthakket
40 g lyse rosiner
70 g valnøddekerner
1 håndfuld bredbladet persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Sær bønnerne igennem på langs og kom den i en skål sammen med kål og løg. Pisk yoghurten med sennep, eddike, salt, honning og hvidløg til en dressing. Vend dressingen i salaten og tilsæt til sidst rosiner, valnødder og persille. Smag salaten til med salt og peber. Server salaten indeni de friskbagte boghvedepandekager.

Du kan læse min omtale af My New Roots her Madforlivets interview med Sarah Britton her og opskriften på delikat ærtesuppe her

Kunne du lide denne opskrift, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.