Jordskokkesuppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Jordskokkesuppe

     3
Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe smager fantastisk og er sundt for tarmens mikrobiom og let at lave. De sunde jordskokker kan let tilberedes til en velsmagende suppe, og dermed har du let aftensmad. Du kan se opskriften på min favoritversion af jordskokkesuppe herunder.

Ingredienser (4 prs.)

500 g jordskokker
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
3 kviste timian eller 2 tsk. tørret
1/2 – 1 liter grønsagsbouillon eller Bone broth
½ dl piskefløde eller havrefløde
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Hakkede krydderurter og valnøddeolie (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i tern. Pil løg og hvidløg og hak dem. Svits jordskokker og løg i en gryde med jomfruolivenolie. Tilsæt bouillon/bone broth og timian og lad suppen koge i 10 min. til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter hvidløg samt lidt piskefløde og lad suppen simre i et par minutter. Tag suppen af varmen, blend den og smag til med salt og peber. Server suppen let afkølet med lidt valnøddeolie og hakkede krydderurter samt lidt groft brød. Anvend gerne økologiske råvarer, det smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Du kan læse mere om jordskokker HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Jordskokkesuppe? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver uge.