Glutenfrit Brød – Opskrift på Lækkert Glutenfrit Brød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Glutenfrit Brød – Opskrift på Lækkert Glutenfrit Brød

     1

Et virkelig lækkert brød, der er sprødt og delikat. Denne opskrift er fra Falslevgaard Mølle, der selv dyrker og maler økologisk mel på deres gård i Mariager. De tilbyder også en lækker glutenfri melblanding bestående af quinoamel, hirse, boghvede og rismel. Det gør bagningen lidt lettere af kunne anvende denne bageblanding, alternativt kan du selv mixe de forskellige meltyper. Se mere på www.falslevgaard.dk.

Ingredienser til dette glutenfri brød:

1 rugbrød
6 dl vand
10 g gær (kan udelades)
1 dl olie
½ spsk Læsø eller Himalaya salt
1 tsk honning
1-2 tsk kanel
200 g Falslevgaard 4-kornsblanding eller blandede hørfrø, sesamfrø, græskar- og solsikkekerner
750 g Falslevgaard glutenfri melblanding eller blandet glutenfrit mel
75 g rosiner eller svesker uden sten eller blandet (blendes)
50 g soltørrede tomater (blendes)
150 g hasselnødder (blendes)

Fremgangsmåde:

Anvend evt røremaskine, det kan være en fordel, for at få mere luft ind i dejen. Rør gæren ud i det tempererede vand og tilsæt krydderier samt olie, frø og og kerner. Blend hasselnødderne med tomater og rosiner/svesker. Kom den blendede masse i dejen. Tilsæt herefter melblandingen. Dejen må ikke være for fast, så skal der lidt mere vand eller olie i. Fyld dejen i en smurt 1½-2 liters rugbrødsform, og lad den hæve lunt og tildækket i 1-2 timer. Bag derefter ved 200 grader i 80 minutter. Bruger du stegetermometer, skal kernetemperaturen midt i brødet være 99 grader. Brødet opbevares bedst i køleskab.

Få flere gode råd til et glutenfrit liv samt mange flere glutenfri opskrifter her på siden.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.