Torsk med gulerødder og gremolata

31 aug, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Der er meget mad og sundhed i gulerødder, og torsk smager altid godt. Denne opskrift på Torsk med gulerødder og gremolata stammer fra Anne Hjernøe’s bog ´Stærk Overgang´. Det er sund, hurtig, let og bæredygtig mad, der bare smager.

Ingredienser til 1 prs.
200 g gulerødder
2 tsk ekstra jomfruolivenolie
flagesalt og friskkværnet sort peber

Græskarkernegremolata
3 spsk græskarkerner
1 fed hvidløg
1 dl friskhakket persille
reven skal fra 1 økologisk citron
lidt salt
friskkværnet sort peber

Stegt torsk
1 tsk ekstra jomfruolivenolie
175 g torsk, lange eller kulmule
lidt flagesalt
friskkværnet peber
citronsaft

Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem i olivenolien på en varm pande, til de får farve – vend i dem undervejs. Drys med lidt salt og peber. Kom gulerødderne på en tallerken.
Hak græskarkernerne groft sammen med hvidløget og bland persille og citronskal i. Steg blandingen på samme pande som du har stegt gulerødderne, i 2 minutter under omrøring, til den får lidt farve. Top gulerødderne med gremolataen.
Varm olivenolien op på en pande og steg torsken sprød på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side alt efter tykkelse. Krydr med salt og peber og dryp med citronsaft.
Spis torsken til gulerødder og græskarkernegremolata.

Her kan du finde opskriften på Fisk en papilotte
Her kan du finde opskriften på Verdens bedste fiskefrikadeller

Var du tilfreds med denne opskrift på Torsk med gulerødder og gremolata? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!