Chiafrø er supersunde

Forsiden Inspiration og Oplevelser Chiafrø er supersunde

     6

Chiafrø er en gammel indiansk frøsort, som med rette kan gå under betegnelsen superfood. Chiafrø hører til familien af salvieplanter og blev oprindeligt brugt af de gamle Inka og Maya indianere i Sydamerika. Chia er faktisk et gammelt indiansk ord for styrke, og chiafrø var dengang kendt for at tilføre netop styrke og udholdenhed. Mange sportsfolk oplever da også i dag chiafrø som en optimal fødevare at spise før træning.

Fordelene ved chiafrø er mange. De er glutenfri, næringsrige og du kan købe dem økologisk, ofte importeret fra Mexico.Det kan anbefales altid at købe økologiske chiafrø, for de konventionelle indeholder et højt niveau af pesticidrester.

De små frø indeholder alle essentielle aminosyrer, lidt ligesom hampefrø gør det. De indeholder også de essentielle fedtsyrer omega 3 og omega 6, ligesom chiafrø er rige på calcium, kalium, bor, jern og en lang række beskyttende antioxidanter. Faktisk er indholdet af antioxidanter i chiafrø over dobbelt så højt som i blåbær, så det er på alle måder et super nærende lille frø. Chiafrø er også fiberrige, du behøver ikke at kværne eller blende dem for at kunne optage frøenes sunde næringsstoffer, hvilket gør dem lette at anvende.

chiafrø er supersunde

På grund af chiafrøs høje indhold af fibre, proteiner og sunde fedtsyrer, så giver de en god mæthed og tilfører alt det, som du har behov for i et godt måltid. De belaster ikke kalorieregnskabet voldsomt, de er smagsneutrale, hvilket gør dem attraktive at anvende til såvel morgenmad som i salater og bagværk. Chiafrø er i stand til at optage megen væske – cirka ti gange deres egen vægt – og derfor kan det betale sig at sætte chiafrø i blød natten over, enten i vand, yoghurt eller i mandelmælk eller kokosmælk. Jeg tager normalt otte spiseskefulde chiafrø til otte dl væske og lader det stå i køleskabet natten over med en tallerken over. Om morgenen blander jeg det med bær eller frugt og har hurtigt en fantastisk velsmagende, sund og mættende morgenmad. En sådan portion giver morgenmad til en person i fire dage eller til fire personer i en dag.

Du kan finde opskriften på Chiagrød med bær og frugt her
Du kan finde opskriften på Bananmuffins med chiafrø her
Du kan læse mere om hampefrø her

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.