Pebernødder – en dansk tradition

Forsiden Inspiration og Oplevelser Pebernoedder - en dansk tradition, hyggelig og sjov. Bag derfor pebernoedder nok, du faar opskriften her

     5
pebernoedder - julens bedste opskrift

Pebernødder – en dansk tradition. Hjemme hos os er der ingen jul uden pebernødder. Pebernødder er en typisk dansk tradition og den ældste form for julegodter, som vi kender til i Danmark. Pebernødder har været kendt helt tilbage til 1400 tallet og blev dengang kaldt peberkager. Tidligere forbandt man ikke nødvendigvis det “at pebre” med at komme peber på. Derimod betød det blot stærkt krydrede retter. Der var derfor ikke nødvendigvis peber i peberkager, men istedet mange stærkt smagende krydderier som nelliker, ingefær, kanel, kardemomme og ikke mindst hjortetakssalt.

Pebernødder bages mest til jul, og har fået navnet pebernødder, ikke på grund af indholdet af peber, men derimod fordi de ofte var små og hårde som nødder. Dengang bagte man pebernødder uden bagepulver eller natron, og ofte som afslutningen på brødbagningen, så ovnen var meget varm. De blev stenhårde, deraf navnet nødder.

Pebernødder blev i gamle dage også anvendt som indsats i forskellige spil og lege, i kræmmerhuse på juletræet og selvfølgelig som lækre julegodter. Derfor er det en rigtig god ide at bage pebernødder nok – til hele julen. Rigtig glædelig jul.

Du kan finde opskriften på pebernødder HER 
Du kan finde opskriften på glutenfri pebernødder HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.