Bær er fyldt med gavnlige næringsstoffer

Forsiden Viden og Forskning Bær er fyldt med gavnlige næringsstoffer

     6

Bær kan noget, som andre fødevarer ikke kan. Bær er fyldt med gavnlige næringsstoffer, og så kan de give dig energi og beskytte dig mod visse sygdomme. Bær er således topsunde, rige på antioxidanter, vitaminer og mineraler samt en masse andre sunde stoffer, som gør dig godt.

Jordbær er fyldt med næringsstoffer, så nyd dem i stor stil i sæsonen. Hindbær er bløde og delikate, og vilde, nordiske blåbær kan forebygge forhøjet blodtryk, hæmme inflammation og hjælpe dig til at huske bedre. Der er også noget, der tyder på, at vilde blåbær kan hæmme de potentielt negative følger af overvægt. Derfor kan det være en god ide at indsamle og plukke alverdens bær, nu hvor det er højsæson for bær. Brug dem du kan og frys resten ned. Næringsstoftabet ved nedfrysning er minimalt.

Du kan bruge de friske bær i morgenens yoghurt med en god mysli, du kan nyde en skøn smoothie med masser af næringsrige og velsmagende bær, du kan prøve denne skønne jordbærdrik HER eller lave en lækker rå marmelade uden tilsat sukker, den smager fantastisk, og du får opskriften HER Du kan også læse mere om blåbær og få opskriften på en lækker blåbærsmoothie HER

Var du tilfreds med denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.