Corona – derfor skal du holde dig hjemme

15 mar, 2020 | Viden og Forskning

Corona virus har nu sat dagsordenen for vores liv og færden, og sygdommen betegnes nu af WHO som en Pandemi og påvirker alle områder af verden. De beslutningstagende danske  politikere har fulgt udviklingen i andre lande, blandt andet Italien, og har her kunnet observere, hvordan en hurtig udvikling med mange syge på kort tid har kunnet lægge et sundhedsvæsen ned, skabe kaotiske tilstande og koste menneskeliv.

I Danmark udviklede et højt antal mennesker sygdommen på meget kort tid, og det blev illustreret i form af en stejlt opadgående kurve. Faktisk blev den danske kurve betegnet, som den hastigst voksende kurve i verden. Det var netop en tilsvarende situation, der skabte kaos i det italienske sundhedsvæsen, og vores politikere ønsker for alt i verden at undgå en lignende situation her i Danmark. Det er den primære årsag til, at der i de seneste dage er vedtaget vidtrækkende restriktioner, love og tiltag herhjemme. Formålet er at reducere antallet af dødsfald samt sammenbrud i sundhedsvæsenet på grund af Corona virus eller Covid-19, som sygdommen hedder.

Den stejle kurve skal simpelthen flades ud, og midlerne hertil er helt enkle:

  1. At vi holder os hjemme. Mærker du blot de mindste symptomer; hoste, feber eller anden utilpashed, så isoler dig
  2. At vi holder en god hygiejne, vasker hænder ofte og spritter af både før og efter, at du rører ved håndtag, gelændere etc.
  3. Undgå knus, kram og håndtryk og hold en vidtrækkende og stor distance til andre mennesker. Lad helt være med at være sammen med ældre eller svage.

Det har Washington Post skrevet en interessant artikel om. Her kan du læse Washington Post artiklen og se deres kurver herunder:

corona - derfor skal du blive hjemme

Som det fremgår af illustrationen, så er vidtrækkende eller omfattende distance til andre mennesker nøglen til en flad kurve. Det er også årsagen til vores ansvarlige politikeres drastiske beslutninger, og for at vi skal kunne lykkes med det hele, kræver det, at vi hver især individuelt overholder ovenstående. Gør vi ikke det, kan vi ikke lykkes med at flade kurven ud.

Din adfærd har således indflydelse på, hvordan og hvornår denne krise skal slutte. Følg derfor regeringens råd og anvisninger 100%. Det kan ikke siges klart nok, for vi har fået en chance for her i Danmark at undgå sammenbrud i sundhedssystemet, som det eksempelvis ses i Italien, men det kræver, at vi alle sammen ændrer adfærd og undlader at være sammen med .mange andre. For at undgå, at smitten spreder sig ukontrollabelt og hurtigt og for at redde så mange danskeres liv som muligt.

Forsigtighedsprincippet, som også har ført til, at hele Danmark er lukket ned, gælder også for os hver især. Derfor skal du i videst muligt omfang holde dig hjemme og undgå tæt kontakt med andre. Håber I må få gode uger derude, læs en masse gode bøger, lyt til smuk musik, gå ture med afstand eller hvad du har lyst til i de kommende uger.

Her kan du læse artiklen Corona – din adfærd afgør, hvordan Coronakrisen ender
Du kan læse denne artikel, der forklarer situationens alvor HER
Og du kan læse om, hvor slemt det står til i Italien lige nu HER
Her kan du læse artiklen Hvad du selv kan gøre for at undgå Corona smitte 

Var du tilfreds med denne artikel Corona – derfor skal du blive hjemme? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!