En daglig gåtur er sundt

En daglig gåtur er sundt, og en amerikansk undersøgelse, publiceret i det videnskabelige tidsskrift Circulation, har vist, at hvis du træner to til fire gange mere end den anbefalede halve time om dagen, kan du nedsætte din risiko for hjerteproblemer med 20 til 35 procent.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi rører os mindst 30 minutter om dagen, og det er selvfølgelig sundt bare at få sig rørt hver dag. Men ønsker du større sundhedsmæssige gevinster og optimal forebyggende effekt i forhold til eksempelvis hjertekarsygdomme, så kan du med fordel udvide den daglige gåtur eller cykeltur til en time dagligt og sørge for at få pulsen op et par gange om ugen.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger på en halv times daglig motion med moderat intensitet omfatter blandt andet en rask gåtur, en cykeltur, gymnastik, svømning eller andre former for bevægelse. Meget tyder dog på, at de 30 minutter skal ses som et absolut minimum, og at en times daglig bevægelse øger de mange sundhedsfremmende effekter, som motion har. En række undersøgelser viser dog også, at der ikke umiddelbart er yderligere sundhedsmæssige gevinster at hente ved at træne i mere end en time dagligt.

Daglig motion virker ikke kun forebyggende i forhold til hjertekarsygdomme, men også i forhold til type 2 diabetes, høje inflammationsniveauer og en lang række andre livsstilssygdomme. Det kan derfor svare sig at prioritere den daglige gåtur i rask trav, cykelturen til og fra arbejde eller morgenyogaen. En daglig gåtur er sundt, og det er væsentligt at indarbejde motion som en daglig rutine, da den største effekt ses ved en kontinuerlig, daglig indsats.

Du kan læse mere om, hvordan type 2 diabetes kan forebygges via motion HER
Du kan læse mere om, hvordan motion kan modvirke depression HER
D
u kan se her, hvordan to minutters daglig elastiktræning kan modvirke nakkesmerter HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Debat