Gode råd mod depression

21 feb, 2017 | Viden og Forskning

Gode råd mod depression. Depression kan have mange årsager, og der findes ikke en enkelt behandling eller pille, som kan fjerne de grundlæggende årsager til en eventuel nedtrykthed eller depression. Nogle former for dybe depressioner kræver såvel medicinsk som psykiatrisk behandling, mens andre – lettere depressioner – kan afhjælpes via naturlige tiltag.

En depression kan opstå på baggrund af ændrede livsomstændigheder eller mangel på helt konkrete og helt basale mikronæringsstoffer. Vitaminer og mineraler er nemlig afgørende for, at vi selv kan danne de humørfremmende signalstoffer i kroppen. Ved at sikre kroppen tilstrækkelige mængder af disse mikroskopiske næringsstoffer, ved at tage fat om den bagvedliggende livsudfordring, kan vi formå på naturlig vis at få genskabt balancen i den indre biokemi og dermed såvel forebygge som afhjælpe indre biokemisk kollaps og depression. Hermed fem enkle råd, der kan undersøges og anvendes efter behov:

1. Det kan være en god ide først og fremmest at finde frem til eventuelle årsager til depression eller nedtrykthed – hvis det er muligt.

2. Søg hjælp og redskaber til tackling af årsagen. Tag udfordringen op, orienter eventuelt en person, som du har tillid til om dine planer, og tag ansvar for dit eget liv og helbred. Husk på at det er når livet udfordrer os, at vi lærer allermest.

3. Vær yderst kritisk i relation til dit indtag af stimulanser som sukker, hvidt brød, fast food, kaffe, sort te og alkohol under en eventuel depression. Behovet for disse ting kan øges, når vi er kede af det, men de kan også forværre tilstanden. Disse stimulanser kan i lighed med stress dræne kroppen for vitale næringsstoffer. Udelad derfor så vidt muligt disse fødeemner og modvirk eventuel stress med ro og hvile.

4. Sørg for at spise sundt, økologisk og varieret. Indtag af tilstrækkeligt med omega 3 fedtsyrer hver dag fra hørfrø, hørfrø- og hampefrøolie eller små, fede fisk eller højkvalitetsfiskeolie er en rigtig god investering i relation til at skabe optimal hjernekemi, kropsbalance og bedre humør. Tilstrækkeligt høje B vitamin niveauer i kroppen er afgørende for dannelsen af de humørfremmende signalstoffer serotonin og melatonin. Særligt B6 vitamin er vigtigt, og helt afgørende for at tryptofan kan omdannes til serotonin, der er budbringeren af det gode humør. Rigtig mange mennesker, der oplever depression, mangler såvel tryptofan som B6 vitamin. Derfor kan det være en god ide at optimere indtaget af tryptofan (se artikel herunder), tage et B6 vitamin tilskud sammen med et B kompleks dagligt, og altid sammen med en multivitamin/mineralpille af høj kvalitet. D vitamin har ligeledes stor betydning for vores humør (se artikel herunder).

5. Kom ud i naturen og få dagslys og motion. Dagslys om dagen, fuldstændigt mørke om natten og daglig motion er faktorer, der har virkelig stor betydning for dannelsen af signalstoffer, for humøret og for overskud til at tackle livets udfordringer.

Oplever du depression og vil du gerne supplere ovennævnte med naturlige humørstimulerende midler, så kan du læse mere i de øvrige indlæg, der er i dette nyhedsbrev. Her tillader jeg mig at foreslå to konkrete produkter, der er helt naturlige og bivirkningsfri. Du kan finde mange informationer om vitaminer og mineraler samt om omega 3 fedtsyrer på min hjemmeside. Du kan søge på konkrete emner og ord i søgefeltet på forsiden af min hjemmeside.

Læs også:
Er ubalance i tarmbiotaen årsag til depression?
Usaglig kritik af Perikon / Perikum
Undgå Vinterdepression – Gode Råd Mod Vinterdepression
Perikon mod depression? Mere effektivt end lykkepiller!

Var du tilfreds med denne artikel med gode råd om depression? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!