Drikkevandskvaliteten bekymrer danskerne

Forsiden Viden og Forskning Drikkevandskvaliteten bekymrer danskerne

     4

En meningsmåling, foretaget af Norstat, viser, at drikkevandskvaliteten er det miljøproblem, der bekymrer danskerne mest. Forringes og forurenes vores vandkvalitet, og har vi overhovedet rent drikkevand om 10 år? Hver tredje dansker opfatter spørgsmålet om rent drikkevand som det mest foruroligende miljøproblem.

Mange vandboringer lukker, andre fortynder sig ud af de massive forureningsproblemer, som vi oplever i disse år. Vores grundvand og dermed vores højt roste drikkevand er under pres. Det er forurenet af blandt andet pesticider – og af glyphosat fra Roundup. Der er vitterlig grund til bekymring. Mange års massivt forbrug af Roundup i såvel landbrug som i danske haver og offentlige parker kan nemlig potentielt bevirke, at det danske grundvand er udrikkeligt indenfor de næste 10-15 år. Det er i høj grad også rester af glyphosat, der er problematiske.

Til trods herfor kan Roundup stadig frit købes i landets supermarkeder og byggemarkeder. Der er også stadig haveejere, der flittigt anvender Roundup, ligesom landbruget lystigt sprøjter løs med det giftige stads.

Efter min mening burde Roundup forbydes helt og aldeles. Men lad os starte med at forbyde, at Roundup frit kan købes i handelen og anvendes i danske haver. Det har flere europæiske lande haft succes med og dermed nedbragt brugen af Roundup i parker og private haver. Borgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell, støtter et forbud. Det gør Danmarks Naturfredningsforening og mange også. Hvis du har lyst til at påvirke udviklingen og hjælpe med til, at et sådant forbud indføres, så kan du tilkendegive din støtte og opbakning ved at skrive under på denne underskriftsindsamling her

Du kan læse mere om glyphosat og hvordan det kan påvirke din sundhed her og her 

Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på min gratis nyhedsbrev, der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.

Billedet er af Københavns miljøborgmester Morten Kabell, der støtter et forbud.