Glyphosat og misdannede smågrise

10 aug, 2015 | Viden og Forskning

Glyphosat og misdannede smågrise. Aarhus Universitet bekræfter nu, at glyphosat fra Roundup kan påvirke dyr og menneskers bakterieflora negativt. Landmand Ib Borup Pedersen fra Hvidsten har igennem adskillige år fået undersøgt misdannede smågrise. De havde alle skader, primært i hoved og nakke, og Ib Borup Pedersens klare opfattelse var og er, at skaderne skyldes rester af glyphosat fra den GMO soja (genmodificeret soja), som grisene fodres med. Samtlige misdannede grise indeholdt glyphosatrester. Fodres grisene med almindelig, ikke GMO eller økologisk soja, så oplever landmanden ikke denne høje grad af misdannede smågrise.

Aarhus Universitet bekræfter, at glyphosatrester fra GMO soja potentielt kan skade mikrofloraen og helbredet blandt smågrise, og seniorforsker ved Aarhus Universitet Martin Tang Sørensen udtrykker til TV2 Østjylland undren over, hvor yderst sparsom forskningen er på området. Han mener klart, at emnet skal undersøges nærmere.

Årsagen til, at der findes glyphosatrester i GMO sojafoderet er, at de genmodificerede afgrøder er specielt designede sådan, at kun glyphosat og Roundup kan anvendes som sprøjtemiddel til disse afgrøder. Glyphosat er netop blevet karakteriseret som potentielt kræftfremkaldende af Verdenssundhedsorganisationen WHO, og forskere verden over udtrykker bekymring, fordi glyphosat kan ændre på bakteriefloraen hos dyr, hæmme enzymatiske processer og gøre dem syge.

Du kan se en udsendelse med Ib Borup Pedersen HER
Du kan læse, hvordan glyphosat kan gøre dig syg HER
Du kan læse min artikel Forbyd glyphosat her

Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på min gratis nyhedsbrev, der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!