Fennikel – værd at vide om fennikel

Forsiden Viden og Forskning Fennikel er en sund groensag, der smager godt saavel raa som bagt i ovn eller svitset paa panden.

     6

Fennikel – værd at vide om fennikel. Denne grønsag lever en lidt anonym tilværelse, og den er ofte ikke førstevalget, når der skal handles ind til aftensmaden. Det er synd, for fennikel er sund og smager godt såvel rå, bagt i ovn eller svitset på panden.

Fennikel er en grønsag, der smager lidt lakridsagtigt. Den har en anislignende aroma, og den egner sig derfor fantastisk godt til salater, fisk og fjerkræ.

Du kan anvende fennikel råt, fintrevet i papirtynde skiver i salaten. Du kan skære den i mindre stykker og bage den med tomater, gedefeta og oliven i ovnen eller du kan svitse den i olivenolie på panden med dild og servere den til lidt dampet fisk, bagte tomater og nye kartofler. Det smager himmelsk. En fennikelsuppe med lidt hvidvin er også forrygende, også som en let forret.

Den rengøres ved at du skyller den grundigt, de korte stængler og grønne stilke afskæres, men kan sagtens anvendes til suppe eller pynt. Du kan anvende et mandolinjern, hvis du vil bruge fenniklen rå, ellers skærer du den blot i skiver eller mindre stykker. Du kan sagtens fryse fennikel ned, hvis du har mange i haven. Så blancherer du den blot i nogle minutter, eventuelt med lidt citronsaft, når du skal bruge den.

Fennikel smager ikke alene godt, den er også sund, rig på fibre og vigtige vitaminer og mineraler, og den sunde grønsag indeholder i særlig grad A og C vitaminer samt folinsyre, jern og zink. Derfor kan du roligt kaste dig ud i den ellers oversete grønsag; fennikel.

Find opskriften på salat med grillede jordbær og fennikel HER
Find opskriften på fennikel-tomatsalat
HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.