Fennikel – værd at vide om fennikel

7 aug, 2013 | Viden og Forskning

Fennikel – værd at vide om fennikel. Denne grønsag lever en lidt anonym tilværelse, og den er ofte ikke førstevalget, når der skal handles ind til aftensmaden. Det er synd, for fennikel er sund og smager godt såvel rå, bagt i ovn eller svitset på panden.

Fennikel er en grønsag, der smager lidt lakridsagtigt. Den har en anislignende aroma, og den egner sig derfor fantastisk godt til salater, fisk og fjerkræ.

Du kan anvende fennikel råt, fintrevet i papirtynde skiver i salaten. Du kan skære den i mindre stykker og bage den med tomater, gedefeta og oliven i ovnen eller du kan svitse den i olivenolie på panden med dild og servere den til lidt dampet fisk, bagte tomater og nye kartofler. Det smager himmelsk. En fennikelsuppe med lidt hvidvin er også forrygende, også som en let forret.

Den rengøres ved at du skyller den grundigt, de korte stængler og grønne stilke afskæres, men kan sagtens anvendes til suppe eller pynt. Du kan anvende et mandolinjern, hvis du vil bruge fenniklen rå, ellers skærer du den blot i skiver eller mindre stykker. Du kan sagtens fryse fennikel ned, hvis du har mange i haven. Så blancherer du den blot i nogle minutter, eventuelt med lidt citronsaft, når du skal bruge den.

Fennikel smager ikke alene godt, den er også sund, rig på fibre og vigtige vitaminer og mineraler, og den sunde grønsag indeholder i særlig grad A og C vitaminer samt folinsyre, jern og zink. Derfor kan du roligt kaste dig ud i den ellers oversete grønsag; fennikel.

Find opskriften på salat med grillede jordbær og fennikel HER
Find opskriften på fennikel-tomatsalat
HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!