Filter kaffe er den bedste kaffe at drikke

7 apr, 2014 | Viden og Forskning

Det er forskere fra Københavns Universitet, der har undersøgt danskernes yndlingsdrik; kaffen. Resultaterne vil for nogle nok være overraskende, idet undersøgelserne viser, at det er sundere at drikke gammeldags filterkaffe fremfor stempelkandekaffe, nescafe eller espresso.

Den primære årsag hertil er, at kaffe indeholder en række usunde stoffer, heriblandt acrylamider, der kan virke kræftfremkaldende, samt stofferne diterpener, cafestol og kahweol, der indirekte kan øge kolesteroldannelsen og forhøje niveauerne med 5-10 procent, hvis du drikker mere end to kopper kaffe dagligt. Hårdtristet kaffe indeholder flere acrylamider end nænsomt ristede bønner, og økologisk kaffe indeholder færre skadelige stoffer end konventionel kaffe. 

Du kan undgå hovedparten af disse stoffer, hvis du vælger økologiske bønner, drikker filterkaffe i stedet for stempelkandekaffe, nescafe eller espresso, idet hovedparten af stofferne filtreres fra, når du laver gammeldags kaffe igennem et filter eller anvender en aero press. Så nyd blot et par kopper filterkaffe dagligt  – hvis du i øvrigt kan lide og tåler kaffe.

Du kan læse mere om kaffe HER
Du kan læse mere om den geniale AeroPress HER
Du kan læse mere om kaffe og vitaminpiller og hvorfor det ikke skal indtages samtidig HER

Var du tilfreds med denne artikel om Filter kaffe er den bedste kaffe at drikke? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!