Filter kaffe er den bedste kaffe at drikke

7 apr, 2014 | Viden og Forskning

Det er forskere fra Københavns Universitet, der har undersøgt danskernes yndlingsdrik; kaffen. Resultaterne vil for nogle nok være overraskende, idet undersøgelserne viser, at det er sundere at drikke gammeldags filterkaffe fremfor stempelkandekaffe, nescafe eller espresso.

Den primære årsag hertil er, at kaffe indeholder en række usunde stoffer, heriblandt acrylamider, der kan virke kræftfremkaldende, samt stofferne diterpener, cafestol og kahweol, der indirekte kan øge kolesteroldannelsen og forhøje niveauerne med 5-10 procent, hvis du drikker mere end to kopper kaffe dagligt. Hårdtristet kaffe indeholder flere acrylamider end nænsomt ristede bønner, og økologisk kaffe indeholder færre skadelige stoffer end konventionel kaffe. 

Du kan undgå hovedparten af disse stoffer, hvis du vælger økologiske bønner, drikker filterkaffe i stedet for stempelkandekaffe, nescafe eller espresso, idet hovedparten af stofferne filtreres fra, når du laver gammeldags kaffe igennem et filter eller anvender en aero press. Så nyd blot et par kopper filterkaffe dagligt  – hvis du i øvrigt kan lide og tåler kaffe.

Du kan læse mere om kaffe HER
Du kan læse mere om den geniale AeroPress HER
Du kan læse mere om kaffe og vitaminpiller og hvorfor det ikke skal indtages samtidig HER

Var du tilfreds med denne artikel om Filter kaffe er den bedste kaffe at drikke? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!