Pas på med kaffe og vitaminpiller – samtidigt!

Forsiden Viden og Forskning Pas på med kaffe og vitaminpiller - samtidigt! Det kan betale sig, at vente med vitaminpillerne til du har drukket din morgenkaffe. Koffeinen fra kaffen kan nemlig haemme optagelsen af vitale vitaminer og mineraler, saa du faar mindre ud af vitaminerne, hvis du drikker kaffe og spiser vitaminpiller samtidigt.

     4
kaffe og vitaminpiller

Vi er mange, der nyder vores morgenkaffe, men husk på, at kaffe og vitaminpiller skal tages med en til to timers mellemrum.

Pas på med kaffe og vitaminpiller – samtidigt! Det kan betale sig, at vente med vitaminpillerne til du har drukket din morgenkaffe. Koffeinen fra kaffen kan nemlig hæmme optagelsen af vitale vitaminer og mineraler, så du får mindre ud af vitaminerne, hvis du drikker kaffe og spiser vitaminpiller samtidigt. Det kan derfor betale sig at vente en time eller to med at spise vitaminpillerne, til efter at du har drukket din kaffe, så er du sikker på at få mere glæde af de gode mikronæringsstoffer, som vitaminpillerne indeholder.

Det kan i det hele taget betale sig, at være kvalitets- og kvantitetsbevidst i relation til dit kaffeindtag. Kaffe indeholder en lang række stoffer, der kan være potentielt skadelige for dig. Koffein i for store mængder kan også påvirke din nattesøvn og dine kolesterolniveauer negativt. Derfor kan du med stor fordel mærke efter, om du tåler kaffe og i givet fald, om det er en eller to daglige kopper, du trives bedst med. Undlad at lade kaffe være din sutteklud, og undgå en termokande kaffe på skrivebordet. prioriter derimod letristet, nymalet og nybrygget økologisk filter kaffe i mindre målestok og lad det være en god stund, hvor du nyder din kaffe. Filterkaffe er sundere end eksempelvis stempelkandekaffe.

Du kan læse mere om kaffe og om det er sundt HER
Du kan læse om stempelkandekaffe og kolesterol HER
Du kan læse mere om, hvorfor filterkaffe er sundest at drikke HER
Læs mere om nødvendigheden af vitaminer HER

Var du tilfreds med denne artikel Ps på med kaffe og vitaminpiller – samtidigt!? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.