Stempelkaffe øger kolesterol niveauerne

Forsiden Sund inspiration Stempelkaffe oeger kolesterol niveauerne Vi danskere elsker vores kaffe, og vi er den fjerde mest kaffedrikkende nation i verden

     5
Stempelkaffe oeger kolesterol niveauerne

Stempelkaffe øger kolesterol niveauerne Vi danskere elsker vores kaffe, og vi er den fjerde mest kaffedrikkende nation i verden. Mange drikker kaffe, fordi de hygger sig med en eller to kopper god kaffe om dagen, andre drikker flere kopper, fordi de har behov for koffeinets opkvikkende virkning, atter andre drikker kaffe af vane.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvordan du tilbereder din kaffe, hvis du vil undgå for mange negative helbredsmæssige konsekvenser. Kaffebønner indeholder blandt andet en række usunde fedtsyrer, herunder stoffet Cafestol, der er en forbindelse i kaffebønner, der hæver kolesterolniveauerne. Disse fedtsyrer og forbindelser filtreres fra, når du laver filterkaffe, men ikke, når du laver stempelkaffe. Disse stoffer kan få kolesteroltallet til at stige, og det er værd at være opmærksom på, hvis dine kolesterolniveauer er i den høje ende.

Den værste kaffebrygningsform i forhold til kolesterolniveauerne er stempelkandekaffe. Den er skarpt forfulgt af pulverkaffen og kogekaffen. En god espressokaffe, som du får serveret på mange cafeer, er bedre, men god gammledags filterkaffe er faktisk den sundeste måde, du kan indtage din kaffe på. Heldigvis er filterkaffe kommet på mode igen. Den kan smage forrygende godt, og så behøver du ikke bekymre dig om usunde fedtsyrer og for høje kolesteroltal.

Du klan læse mere om kaffe er sundt eller usundt HER
Du kan læse mere om, hvorfor filterkaffe er sundest HER        
Du kan læse mere om den geniale AeroPress HER
Du kan læse mere om kaffe og vitaminpiller og hvorfor det ikke skal indtages samtidig HER

Den smukke og virkelig gode filterkande er fra Laurentius i Skagen.
Du kan læse mere om forskningen bag HER 

Var du tilfreds med denne artikel om Stempelkaffe øger kolesterolniveauerne? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.