Frugt fyldt med rester af sprøjtegifte

Forsiden Viden og Forskning Frugt fyldt med rester af sprøjtegifte

     2

Det ser kulsort ud i forhold til kvaliteten og mængden af sprøjtegifte i den konventionelle frugt, som du kan finde i landets supermarkeder. Den er ganske enkelt fyldt med rester af forskellige sprøjtegifte og anden skadelig kemi. En ny rapport fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet viser eksempelvis, at 84 procent af de konventionelle pærer, som vi importerer, indeholder uønskede kemiske stoffer.

Rapporten viser i al sin tydelighed, hvor sløjt det står til med vores fødevaresundhed, for der er fundet rester af giftstoffer i to tredjedele af den konventionelle frugt og i en tredjedel af grønsagerne.

Forskere i miljømedicin ved Syddansk Universitet  advarer kraftigt mod indtag af de kemiske stoffer fra frugt og grønt, og de kalder dem hormonforstyrrende.  Indtag af pesticider kædes da også sammen med udvikling af blandt andet brystkræft. De høje niveauer af kemiske stoffer i vores fødevarer er i særlig grad skadelige for vores børn, og indtag kan hæmme barnets kønsudvikling eller påvirke stofskiftet, så risikoen for udvikling af fedme øges. Danske børn har næsten alle sprøjtemiddelgiftrester i deres urin.

Fødevarestyrelsen vurderer fortsat, at kemi i maden ikke udgør et problem for helbredet. Jeg er dybt uenig, og finder det uanstændigt, at en offentlig instans udtaler noget sådant, når vi ved, at i særdeleshed cocktaileffekten (et udtryk for den effekt det kan have at indtage flere forskellige kemiske stoffer samtidig)  kan opgradere effekten af et kemisk stof mange hundrede gange. Det kan ikke være befolkningssundheden, der er fokuseret på, når styrelsen udtaler noget sådant, muligvis er det i højere grad en beskyttelse af et konventionelt erhverv, der har gjort det til noget naturligt og uundværligt at anvende sundhedsskadelig kemi i produktionen af fødevarer.

Vil du undgå kemi i maden, så er det eneste du kan gøre, at købe økologisk producerede fødevarer. Du kan læse mere om, hvordan kemi i maden kan påvirke dig  HER  og dine børn HER