Gode Tips til Bedre Nattesøvn

Forsiden Viden og Forskning Gode Tips til Bedre Nattesoevn, for soevn er vigtigt for din sundhed. Få gode tips til bedre nattesoevn her

     3
Gode Tips Til Bedre Nattesoevn

Her får du et par gode tips til bedre nattesøvn. To tredjedele af alle os danskere oplever søvnproblemer i kortere eller længere perioder af vores liv. Det er uholdbart ikke at få sovet ordentligt, og det kan få os til at ty til brugen af sovemedicin. Nyere forskning, offentliggjort i British Medical Journal viser, at indtag af sovemedicin, selv kortvarigt, er lige så skadeligt for vores helbred som at ryge, muligvis farligere. Læge og søvnforsker Craig Hudson har gennem mange år forsket i naturlige veje til optimering af nattesøvnen. Han har også haft en række forsøgspersoner på søvnskole og har på baggrund heraf udviklet et søvnprogram, der kan lære os og hjælpe os til at sove bedre på en uge. Han kalder programmet BED, der står for Behaviour – Environment – Diet, og det handler om adfærd, omgivelser og mad. Alt sammen helt naturlige tiltag, der, når vi kender til dem, kan hjælpe os til at sove godt. Craig Hudson, hvis forskning også ligger til grund for dele af min nye bog “Syv sunde skridt”, anbefaler flg. enkle skridt og Tips til Bedre Nattesøvn:

Gode Tips til Bedre Nattesøvn:

– Slap af lige før sengetid og indstil dig på, at nu skal du sove
– Indfør nogle “nu skal vi sove” ritualer (F.eks. det at læse en historie højt for børnene)
– Gå kun i seng, hvis du er søvnig
– Undgå at lade dig stresse af klokken
– Indfør regelmæssighed – det vil sige forholdsvis faste senge- og vågne op -tider
– Lad være med at spise noget samt at drikke kaffe om aftenen
– Sengen er til søvn og sex – og ikke andet
– Sov i fuldstændigt mørke
– Sørg for enkle, indbydende og udluftede soveomgivelser uden tv, computere etc.
– Undgå søvn i løbet af dagen – undgå naps

Gode Tips til Bedre Nattesøvn handler om væsentlige signalhormoner som blandt andet serotonin og melatonin, signalstoffer, som vi danner, når vi sover godt og mørkt, og som har stor betydning for at vi kan fungere optimalt og have et sundt immunforsvar. De dannes ud fra den mad vi spiser, så det vi putter i munden har også stor betydning såvel for en god nattesøvn som for dannelsen af serotonin og melatonin. Du kan læse mere om disse signalhormoner, om hvordan du optimerer dannelsen af dem og om naturlige veje få Gode Tips til Bedre Nattesøvn i min bog “Syv sunde skridt”.

Du kan mere om, hvordan du sover bedre – helt naturligt HER
Du kan læse mer om melatonin  her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.