Gode Tips Til Omega 3

Forsiden Viden og Forskning Gode Tips Til Omega 3

     2
gode tips til omega 3

Omega 3 fedtsyrer er vigtige for sundhed og balance og her får du gode tips til omega 3 indtaget. Omega er livsvigtige og har stor betydning for vores sundhed. Derfor skal vi spise omega 3 hver eneste dag. Her er 3 gode veje til, hvordan du kan sikre dig de livsvigtige omega 3 fedtsyrer:

1) Hørfrø og hampefrø samt olier heraf er gode kilder til omega 3 fedtsyrer og derfor optimale at få ind i køkkenet og i den daglige madlavning. Spis lidt kværnede hørfrø hver dag eller bland god hørfrø- eller hampefrøolie i smoothien, i salatdressingen eller i yoghurten. Vi skal blot huske på, at der skal større mængder til at opnå samme effekt som ved indtag af fisk og fiskeolie OG at indtag af disse fødevarer altid skal ledsages af dagligt tilskud af multivitamin/mineraler af høj kvalitet.

2) Suppler gerne ovenstående med fiskeolie af høj kvalitet, enten Nordic Natural cod liver oil eller Dansk økologisk fiskeolie. Du kan læse mere om Nordic natural cod liver oil her og om Dansk økologisk fiskeolie her. Der findes mange dårlige fiskeolier på markedet, men heldigvis også få gode. Disse to kan jeg varmt anbefale.

3) Suppler i løbet af ugen din mad med små fisk som sardiner, ansjoser, ørreder, rødspætter eller økologiske laks. Du kan læse mere om økologiske fisk her 

På denne måde kan du sikre dig et varieret og tilstrækkeligt indtag af de vigtige omega 3 fedtsyrer.

Du kan læse meget mere om, hvordan du sikrer dig omega 3 og hvad du skal være opmærksom på her på bloggen.

Se også min sektion om “Sundt Fedt”.

Var du tilfreds med denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med masser af nyt og inspiration til sund og god mad.