Hold dig fra Pangasius fisk!

Forsiden Viden og Forskning Hold dig fra Pangasius fisk!

     2

Hold dig fra Pangasius fisk. Pangasius fisken har desværre fundet vej ind på danske middagsborde i et betænkeligt stort omfang. Fisken, der er opdrættet i Vietnam, er billig og sælges i landets supermarkeder og hos fiskehandlere som en sund spise. Men fisken er ikke en udpræget sund spise. Den er ikke rig på omega 3 fedtsyrer, men kan derimod være særdeles rig på giftige kemiske stoffer.

Det er sikkert de færreste danskere, der er klar over under hvilke forhold Pangasius fisken opdrættes, men den tyske tv-kanal ARD har i et dokumentarprogram sat fokus på opdrættet af Pangasius fisk, og det er ikke for sarte sjæle. Opdrættet sker typisk under kummerlige forhold i Mekong-deltaet i Vietnam. Man kan næsten tale om, at fiskene opdrættes i en ”kemi-suppe” fyldt med medicinrester og anden kemi. Fiskefoderet består mestendels af fiskemel, ligeledes produceret fra fisk opdrættet i området, samt genmodificeret soja. Velbekomme!

Danida har i de senere år støttet en produktion af Pangasius fisk i Vietnam, der sælges i Danmark. Nogle af disse fisk er ASC certificerede, og det gør muligvis indholdet af alskens kemikalier mindre, men efter min mening gør det ikke Pangasius fisken sund.

Pangasius har efter min mening INTET med sunde, kvalitetsrige fødevarer at gøre. Mit bedste råd; hold dig på lang afstand af Pangasius!

Opdatering: Til dem der kan forstå tysk uden undertekster er her en kopi af klippet fra ARD. KLIK HER

 

Læs også:

Fisk er ikke bare fisk

Er alle fisk økologiske?

Øko… hvad for en fisk

Giftig Laks – Fyldt med nitrit