Hvedegræsshots

3 nov, 2012 | Viden og Forskning

Hvedegræsshots. Jeg nyder med stor fornøjelse hver morgen mit økologiske og friskpressede hvedegræsshot. Jeg kombinerer den med friskpresset citronsaft og lidt vand og føler, at det gør mig noget så godt. Hvedegræsjuice adskiller sig fra de fleste andre fødevarer ved at indeholde en variation af samtlige vitaminer og mineraler. Eneste undtagelse er D vitamin, som vi skal indtage separat igennem vinterhalvåret. Hvedegræs kan således være vores naturlige kilde til nogle af de vitaminer og mineraler vi skal have hver dag, og er i særlig grad rig på hele variationen af E vitaminer. Det gør hvedegræssaft til noget ganske unikt.

Jeg modtager cirka hver tredje måned min sending af frosne hvedegræsshots fra Live Wheatgrass, der er en virksomhed etableret af den danske biolog og forsker Britt Cordi. Det er ikke billigt, men kan være et fantastisk supplement i dagligdagen. Et sådant shot giver nemlig også masser af klorofyl til kroppens celler. Jeg opbevarer de små og praktiske shots i fryseren og tager op hver morgen.

Der foreligger en del forskning i hvedegræs’ sundhedsfremmende egenskaber eksempelvis i forbindelse med kræft eller andre lidelser. Britt har samlet al denne forskning på www.wheatgrassevidence.com.

Britts Superfoods har lige barslet med en række nye produkter, bla. en særdeles næringsrig grønkåls juice, der vinteren igennem kan styrke immunforsvaret og give os masser af energi samt en rødbedesaft, som kan bruges i friskpressede safter, i smoothies og som supplement til den daglige madlavning.

Læs mere om hvedegræssaft HER 
Læs mere om forskningen bag hvedegræs HER
Se også mit fulde indlæg om hvedegræs her på bloggen
Du kan finde opskriften på vitaminrig smoothie HER
Du kan finde opskriften på hvedegræssmoothie HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!