Knibeøvelser er også for mænd

Forsiden Viden og Forskning Knibeoevelser er ogsaa for maend. Kvinder har faaet ind med modermaelken, hvor vigtigt der er med knibeoevelser. Men nu kan maendene kan godt begynde at lytte med, for knibeoevelser er vigtige for begge koen. Et nyt studie viser...

     4
Knibeoevelser er ogsaa for maend

Knibeøvelser er også for mænd. Kvinder har fået ind med modermælken, hvor vigtigt der er med knibeøvelser. Men nu kan mændene godt begynde at lytte med, for knibeøvelser er vigtige for begge køn. Et nyere studie viser, at træning af bækkenbunden kan afhjælpe såvel inkontinens, impotens, for tidlig sædafgang og efterdryp hos mænd. I denne artikel bringes uddrag af nyere forskning og viden på området.

Er du mand, og er du oppe om natten for at tisse? Så kan du måske have gavn af at læse med her og af at lave knibeøvelser. Øvelserne styrker din bækkenbund, som er de muskler, der hjælper dig med at løfte og støtte din blære og sikre, at dit urinrør og endetarmsåbning lukker tæt. Er musklerne slappe, kan det resultere i, at du ikke kan tømme din blære ordentligt – og det kan betyde, at du får efterdryp, og at du hurtigere vil føle, at du skal tisse igen, hvilket selvfølgelig er særligt generende, når det sker om natten.

En veltrænet bækkenbund har mange fordele – også for mænd: Udover at afhjælpe inkontinens og drypperi i underbukserne, kan knibene afhjælpe impotens og for tidlig sædafgang. I studiet fik 40 % af mænd med rejsningsproblemer normal erektion efter kun 3 måneders bækkenbundstræning.

Knib rigtigt
Du mærker bedst din bækkenbund, hvis du kniber sammen omkring endetarmen, som hvis du ville lukke for en prut. Det er faktisk allernemmest at få fat i bækkenbunden, hvis du kun koncentrerer dig om den ene ting: At lukke omring endetarmen. Ikke noget med at presse balderne sammen, suge maven ind, spænde i kæbemusklerne, holde vejret eller presse dine knæ sammen. Gør du én eller flere af de ting, er det typisk tegn på, at du ikke har rigtigt fat. Du kan mærke, om du kniber rigtigt ved at ligge på siden med bøjede ben og placere et par fingre mellem endetarm og haleben og presse let. Det skal føles hårdere, mens du kniber.

Bækkenbunden består af små muskler, og derfor skal du ikke forvente samme kraftfulde fornemmelser, som når du træner dine biceps – musklerne i bækkenbunden er højst 1 cm tykke og når du strammer dem, minder det i styrke om, når du spidser din mund til et kys.

Den mad, du spiser, har betydning
Udover at lave knibeøvelser kan du hjælpe din blære på vej via den mad, du spiser. Når du ikke kan tømme blæren ordentligt, kan det nemlig også hænge sammen med en ubalance imellem dit sympatiske og parasympatiske nervesystem. Forklaret meget forenklet er det parasympatiske nervesystem dét, der får din blære til at slappe af, mens det sympatiske nervesystem er dét, der får blæren til at trække sig sammen – som den gør, når du tømmer den. Men har du for meget insulin i blodet, kan det trigge det sympatiske nervesystem, så du ikke kan tømme blæren ordentligt – og det er dét, der forårsager bl.a. inkontinens. For meget insulin i blodet er også på andre områder usundt og kan afhjælpes ved at spise blodsukkerstabiliserende. reducer indtaget af hurtige kulhydrater som brød kartofler, ris, pasta, kiks, kager, søde sager, sodavand og alkohol og spis istedet gode proteiner, sundt fedt, masser af økologiske grøntsager og fuldkorn til hvert eneste af dagens tre måltider. Hvis du rører dig mindst en halv time hver dag, så øges effekten.

Sådan træner du dit knib
Læg dig på ryggen med benene bøjede og knib endetarmen sammen i ti sekunder. Gentag tre gange, inden du laver samme øvelse siddende og til sidst stående. Husk at slappe helt af mellem hvert knib. I starten skal du træne to gange om dagen, men når du kan mærke bækkenbunden blive stærkere, kan du nøjes med at træne et par gange om ugen – når du er blevet rutineret, kan du også sagtens lave øvelserne alternative steder, som i bilen når du alligevel holder for rødt, når du venter på bussen, i supermarkedskøen eller hvor du nu har et lille øjeblik for dig selv. Knib altid, inden du hopper, nyser, hoster eller løfter noget tungt.

Du kan tage Madforlivet’s Blodsukkerkur e-kursus helt gratis HER
Du kan læse mere om insulinsænkende kost HER
Du kan læse mere om at holde blodsukker- og insulinniveauer stabile HER 
Du kan læse mere om mænd og bækkenbundstræning HER
Du kan læse mere om træning af bækkenbunden HER
Du kan læse mere om studiet HER

Var du tilfreds med denne artikel Knibeøvelser er også for mænd? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.